Unge med særlige behov får vigtig opgave i lokalsamfundet: Isabella skal udlevere pakker i Sindal

De unge bliver udfordret på flere parametre i butikken.

Ved hovedgaden i Sindal bliver det røde bånd klippet over. 

- Så erklærer vi socialøkonomiske Ruth for åben. Velkommen indenfor. 

Den nye socialøkonomiske butik Ruth er nemlig åbnet i Sindal, og her er det elever med særlige behov fra uddannelsesinstitutionen PMU, der står bag.

 - Det er en butik, hvor unge med særlige vilkår får muligheden for at passe et almindeligt samfundsarbejde, lyder det fra værkstedsleder Karen Søvik. 

021222 PMU- Sindal ivha 4551

Unge bliver udfordret

En af de unge, der arbejder i butikken, er Isabella Thomsen, og hun glæder sig til de nye udfordringer, som hun skal stå med i den nye pakkepost, der i næste uge åbner i butikken.

- Det bliver spændende, fortæller Isabella Thomsen. 

- Isabella er rigtig god til det med pakker, numre og systemer, så det er jo et super godt arbejde for hende, at kunne stå for pakkeposten, fortæller Karen Søvik. 

Hun forklarer, at mens det for nogen er en god opgave at sortere pakkerne, er der andre af de unge, der vil lære meget af udleveringen og kontakten med kunderne.

- På den måde lærer de at læse mennesker - hvem der gerne vil have en lille snak, og hvem der bare skal hurtigt videre.

Den nye pakkepost er også, ifølge Karen Søvik, til stor glæde for lokalbefolkningen, der uden pakkeposten skulle hente sine pakker i Lendum, der ligger 11 kilometer fra byen.

Får andre færdigheder  

Udover den nye pakkepost, skal Isabella også på et tidspunkt øve sig i at tage bussen frem og tilbage på job, da den nye butik ligger længere væk. Hun var dog blevet kørt af sin far på åbningsdagen.

Isabella Thomsen har førhen blandt andet lavet en del keramik, som er med til at give unge som hende nogle særlige færdigheder.

- Der bliver blandt andet formet ler her, hvor matematikken spiller en rolle for de unge, der både skal måle og bruge tiden som en faktor, fortæller Karen Søvik. 

Også på det sociale kommer Isabella Thomsen til at prøve noget nyt. 

- De bliver udfordret i at møde mange og nye mennesker, samtidig med at de bliver udfordret i nogle forskellige opgaver, forklarer Karen Søvik.  

TV2 Nord besøgte Ruth ved åbningen. Du kan se inslaget herunder:
Seneste nyt

fra Nordjylland