Varetægtsfængslet: 23-årig brød ind på plejehjem og derefter i en villa

Det var en travl ung mand, der natten til fredag brød ind på et plejehjem i Hjørring. Bare 40 minutter efter var han på spil igen - denne gang i en villa.

Torsdag den 12. januar omkring klokken 23:30 gik den 23-årige ind på et plejehjem, og her skulle han ifølge anklagemyndigheden have haft fingrene i en ipad. Personalet opdagede ham dog, og derefter gik den 23-årige fra stedet. 

Det stoppede dog ikke her. Bare 40 minutter efter var den gal igen, denne gang i en villa i Hjørring. Her skulle den tiltalte have sneget sig ind gennem en ulåst hoveddør, mens beboerne i huset lå og sov. Ifølge anklager Christian Jacobsen fra Nordjyllands Politi skulle den 23-årge have forsøgt at stjæle blandt andet designertasker og smykker til en værdi af omkring 10.000 kroner. 

Tumult opstod

Det lykkedes dog ikke den 23-årige at slippe afsted med det, da han blev opdaget af husejeren. Der opstod tumult mellem den tiltalte 23-årige og husejeren, og herfra er der to forskellige udlægninger af sagen. Husejeren fortalte under grundlovsforhøret fredag, at den 23-årige kom løbende imod ham og skubbede ham, så han faldt og ramte ind et skab. 

Den tiltale 23-årige mener derimod, at husejeren blokerede døren, og at han snittede ham, idet han løb forbi husejeren for at komme ud. 

Tyven flygtede herefter, men blev kort efter anholdt i nabolaget.  

Den 23-årige erkender indbrud, men nægter sig skyldig i hjemmerøveri, da han siger, at han ikke havde til hensigt at gå derfra med tyvekosterne.

Den forklaring fandt retten i Hjørring dog ikke troværdig, og den 23-årige er derfor varetægtsfængslet i fire uger frem. Det oplyser anklager Christian Jacobsen hos Nordjyllands Politi.  

Ifølge anklageren vil den 23-årige, hvis han bliver dømt, kunne blive straffet med fængsel i op til to år, da røveri i private hjem er en grov overtrædelse af straffeloven. 


Seneste nyt

fra Nordjylland