LIGE NU:

Vesterhavet viste tænder - igen: Badehuse fik en skyller og Johnni svømmede videre

Løkken Strand var stort set forsvundet under onsdagens blæsevejr - men badehusene klarede skærene.

Onsdag eftermiddag lavede Moder Natur endnu engang et forsvindingsnummer. Til lyden af vindsus og skumsprøjt forsvandt stort set hele stranden i Løkken og endnu engang denne sommer kunne ejerne af de ikoniske hvide badehuse kun se til mens vand og vind truede med at tage husene med på tur.

Peter Rasmussen er en af ejerne og han måtte hjælpe sig hus på ret køl da en af de tværliggende bjælker under huset pludselig ikke havde fast grund under sig længere.

- Det er jo nogle ekstreme forhold lige nu. Vi har haft det her badehus i 19 år og det er faktisk første gang, vi har oplevet det her, fortæller badehusejeren mens en bølge skyller op under badehuset, der står umiddelbart nedenfor klitterne på stranden.

 
 
Foto: Lone Vad Dam

Surfere kastede sig ud i det

Tre-fire surfere benyttede den blæsende onsdag som en mulighed for at kaste sig ud i bølgerne og nyde suset. Selvom det var svært.

- Det er hårdt derude, der er meget strøm og man bliver trukket godt derudaf. Bølgerne kommer forkert og det bliver rodet derude, fortæller Mathias Thaulow fra København, der var en af surferne på stranden.

Dennis Andersen fra Løkken havde også kastet sig selv og sit bræt ud i bølgen blå, og han bakker op om Mathias Thaulows beskrivelse af vejret.

- Når det går galt føles det lidt som at blive ramt af en bus - på en god måde.

 
 
Foto: Lone Vad Dam

Johnnis rejse fortsætter

Længere oppe af kysten, ved Kjul Strand nord for Hirtshals, havde det hårde vejr ikke sat en stopper for langdistancesvømmer Johnni Olesens projekt. Han er små to uger fra at have gennemført sit vanvittige projekt: At svømme hele vejen rundt om Nordjylland. Og lidt vind skulle ikke stoppe ham.

Hans 32. etape gik fra Tornby Strand til Kjul Strand og han kom fint i land til lyden af en klappende velkomstkomité blandet med vindens susen.

- Det var fantastisk fedt og lidt vildt samtidig. Men en fed oplevelse, fortæller Johnni Olesen.

Ja faktisk var bølgerne Johnni og hans medsvømmer Britta Amdis medspiller på dagens etape.

- Man mærker det faktisk ikke derude. De hjælper faktisk fordi der er medvind, fortæller Britta Amdi.

 
 
Foto: Lone Vad Dam