Seneste nyt:

Vrå har vokseværk: Nu åbner nyt børne- og kulturhus

Vrå Børne- og Kulturhus blev i dag kåret som vinder af Årets Skolebyggeri 2022 - i tæt konkurrence med fire andre skolebyggerier i landet.

Mens indbyggertallet i løbet af de seneste fem år er faldet i hele Hjørring Kommune med fem procent - så er det tilsvarende steget i Vrå, hvor især børnefamilierne strømmer til byen med ny skole og børne- og kulturhus.

Fakta om Vrå Børne- og Kulturhus

Et samlet børnehus tiltrækker 

Onsdag blev Vrå Børne- og Kulturhus officielt indviet. Et børnehus, der samler børn fra vuggestuen og hele vejen op til niende klasse. 

I samme forbindelse blev børnehuset også kåret som vinder af Årets Skolebyggeri 2022 - i tæt konkurrence med fire andre skolebyggerier i landet. (info: https://nohrcon.dk/nyhed/vraa-boerne-og-kulturhus-kaaret-til-aarets-skolebyggeri-2022/

Flere og flere børnefamilier tilslutter sig de øvrige knap 2500 indbyggere i byen, der afliver myten om, at det er storbyer, der trækker. For for første gang i mange år er der nu flere der flytter til, end flytter fra Vrå.  

- Vi gjorde det for at samle familien et sted, men også fordi det hele er her. Motorvejen er tæt på og byggegrunde, man kan få, siger en af de fædre, der har flyttet familien til Vrå, Bjarke Høgh. 

- Vi kan aflevere vores to børn her, fra de starter i vuggestue, til de går ud af 9. klasse. Det er nemt og dejligt. Så kender de jo huset, siger han. 

Glad borgmester 

- Kald det, hvad I vil, I må også gerne kalde mig en bonderøv. Vrå er et dejligt sted, hvor man har mulighed for at leve det gode liv.

Det seneste år er der kommet 141 flere borgere til byen. Flest fra Aalborg, men også enkelte fra Aarhus og København.

- Med skolebyggeri, idrætshallen Vendsyssel og de mange aktiviteter der er her i Vrå – hvis ikke det kan trække nogen nye familier til og gøre, at man har lyst til at bo her, så ved jeg snart ikke, hvad man skal gøre. Men det ser også ud til, at det lykkes, siger Søren Smalbro (V), Borgmester i Hjørring Kommune.

Onsdag blev Vrås nye metropol, skolen, børnehuset og kulturhuset under ét, lige ved siden af idrætshallen, officielt indviet.

Byggeriet er på hele 10.000 kvm og her er plads til knap 700 børn, ligesom der også er bibliotek, musikskole og ungdomsskole.