Seneste nyt:

Vrå gamle skole skal huse ukrainske flygtninge

Hjørring Kommune har valgt at bruge den gamle skole i Vrå til kommunens nye velkomstcenter, men der skal først gøres rent. Til det arbejde har kommunen fået hjælp af et stort antal frivillige.

Endnu en ny frivillig dukker op på den gamle skole i Vrå. Motivationen til at melde sig er de historier, der er sluppet ud om situationen i Ukraine, som kan sammenfattes i få ord.

 - Frygteligt. Skrækkeligt, Uhyggeligt, siger frivillig Lone Kristiansen fra Vrå.

Beslutningen om, at det skulle være Vrå Skole, der skulle være kommunens nye velkomstcenter, blev taget i alt hast.

- Jamen, det er så godt gennemtænkt, som det kan være i den her situation. Vi er heldige, at vi havde det her sted, som stod ledigt. Vi lægger lidt asfalten, som vi kommer frem. For to uger siden havde vi ikke fantasi til at forestille os den her situation, siger borgmester i Hjørring Kommune Søren Smalbro fra Venstre.

Højskoleelever vil hjælpe

Pludselig dukker Vrå Højskole også op med en flok elever, som gerne vil hjælpe til med at gøre rent på skolen. Højskoleforstanderen er ikke overrasket over den store tilslutning til projektet.

- Nu er vi i Vrå, og Vrå er jo frivillighedens by nummer et her i Nordjylland. Og så tror jeg alle kan sætte sig ind i den situation, de står i i Ukraine, siger Anne Friis, forstander på Vrå Højskole.

Lige nu er der cirka 500 ukrainske statsborgere i Hjørring Kommune. Af dem er cirka halvdelen flygtninge, som er kommet her op i de seneste dage. Hvad der skal ske med dem, og de nye der er på vej i busser, skal kommunen til at finde ud af i de næste dage.

- Der er mange ”hvis’er”, men om en uge har vi forhåbentlig et langt bedre overblik, end vi har i dag, siger Søren Smalbro.  


fokus.. på minkens fremtid

Minkavlerne fik en undskyldning af Statsministeren – men de er ikke tilfredse

Media Drop 010722 2632 ibch

play Det begyndte på et gadehjørne i Skagen – nu spiller Dorthe Gerlach på hovedscenen

010722 Skagen Festival

Nu spiller musikken i Skagen og Nibe

Festivalgæster

gallery De nordjyske festivaler er tilbage for fuld musik – og gæsterne elsker det

fokus.. på minkens fremtid

Minkavlerne fik en undskyldning af Statsministeren – men de er ikke tilfredse

Media Drop 010722 2632 ibch

play Det begyndte på et gadehjørne i Skagen – nu spiller Dorthe Gerlach på hovedscenen

Til forsiden

Til forsiden