Foto: Joakim Brader

17-årig idømt fængsel og udvisning for voldtægt ved Dana Cup

En 17-årig deltager ved Dana Cup er ved retten i Hjørring idømt fængsel og udvisning for at have voldtaget en 17-årig pige ved fodboldstævnet.

Retten i Hjørring idømte torsdag formiddag en 17-årig rumænsk dreng to år og ni måneders fængsel samt udvisning og indrejseforbud for bestandigt, for at have voldtaget en 17-årig pige ved fodboldstævnet Dana Cup i Hjørring i juli 2018. 

Et af vidnerne i retten var offerets veninde, som hun talte i telefon med, da hun blev overfaldet.

Peter Rask, anklager ved Nordjyllands Politi

Drengen er dømt for at have overfaldet pigen bagfra, da hun gik fra Vendia-hallen ved Dana Cup-stævnet. Han overfaldt hende bagfra, hev hende ind i en busk og væltede hende om på jorden. Her viste han et 'tys'-tegn til hende og viste ved at lægge hænderne om sin hals, at han ville kvæle hende, hvis hun skreg mere. Herefter voldtog han den 17-årige pige. 

- Et af vidnerne i retten var offerets veninde, som hun talte i telefon med, da hun blev overfaldet. Hun forklarede i retten, hvordan hun kunne høre veninden skrige og råbe om hjælp, og at det blev lavere og lavere. Det bliver lavere, fordi offeret taber sin telefon, da hun bliver overfaldet, siger anklager ved Nordjyllands Politi, Peter Rask. 

Læs også 16-årig deltager i Dana Cup anholdt og sigtet for voldtægt

Den nu dømte 17-årige dreng nægtede sig skyldig. Han forklarede desuden i retten, at han ingenting kan huske fra aftenen, da han var påvirket af alkohol og også havde røget ukendte stoffer. 

Retten lagde i deres dom vægt på DNA-beviserne i sagen. Der er fundet DNA fra den 17-årige i offeret samt, at der er fundet DNA fra den 17-årige på pigen. Udover det blev den dømtes MasterCard fundet på gerningsstedet. Der var ikke navn på kortet, men politiet kunne via kontakt til den rumænske bank spore sig til ejerens identitet. 

Den 17-årige dreng modtog dommen. Han har siddet varetægtsfængslet siden han blev pågrebet i juli, og vil blive i fængslet indtil han har afsonet sin dom, hvorefter han vil blive udvist af landet. 

Læs også Dana Cup efter voldtægter: Du kan trygt sende dine børn afsted

Nordjyllands Politi modtog i sommeren 2018 to anmeldelser om voldtægt i forbindelse med Dana Cup i Hjørring. Den ene sag har med denne dom fundet sin afslutning, mens den anden er blevet henlagt af Nordjyllands Politi. Det var en 14-årig pige, der anmeldte at hun var blevet voldtaget i et telt til fodboldstævnet. En intens efterforskning i denne sag har indtil videre ikke ført til gerningsmanden, oplyser vicepolitiinspektør Frank Olsen. Sagen er dermed henlagt, hvilket betyder, at der ikke bliver efterforsket aktivt i sagen igen, før der dukker noget nyt op.

00:24

En 17-årig mand er ved Retten i Hjørring blevet idømt 2 år og 9 måneders fængsel for en voldtægt begået under Dana Cup sidste år. Den 17-årige blev også udvist af Danmark.

Luk video