LIGE NU:

25 dages kursus løser Hjørrings jobproblemer

Fiskeindustrien i Hirtshals har gennem flere år hungret efter kvalificeret arbejdskraft, men nu ser det ud til, at de har knækket koden.

I samarbejde med Hjørring Kommune jobcenter har fiskerivirksomhederne i Hirtshals designet et kursus til ufaglærte ledige, der på bare 25 dage bliver uddannet til et job i fiskeribranchen. Dermed sikrer de både ny arbejdskraft, samtidig med at færre borgere skal være på overførselsindkomster.   

Når tonsvis af havtaske skal skæres ud og pakkes ned, er det afgørende, at der er gode hænder til at gøre arbejdet. Et par af dem sidder på 40-årige Tuong Quoc Luu fra Vietnam. Han har fået jobbet efter at have været på Hjørring Kommunes fiskerikursus.    

- Det er dejligt! Jeg kan godt lide at arbejde, siger Tuong Quoc Luu.  

61 ledige, ufaglærte har været på kurset - 46 af dem er nu i arbejde.   

Tidligere skulle Finn Møller holde samtaler med omkring 10 jobsøgende fra Jobcentret, før han fandt én, der kunne bruges. Nu går det noget lettere.   

- De sidste tre, jeg har ansat, har været gennem det kursus, og kommer der nogen og søger, så får de af vide, at jeg ikke ansætter nogen, uden at de har det kursus, siger direktør for Møller Fiskeeksport Finn Møller.   

Ifølge fiskeeksport-chefen skyldes succesen især, at kurset sender de jobsøgende i to gange fem dages praktik, og at virksomhederne undervejs kan bytte kursister, indtil de rammer det rigtige match.   

Tuong Quoc Luu og de andre ufaglærte får på kurset en intro til blandt andet udskæring, egenkontrol og hygiejne. 

De jobsøgende på kurset er ofte borgere, der ikke er lykkedes i andre uddannelser eller jobs, men det behøver ikke være en ulempe - snarere tværtimod.   

- Hvis du får de her medarbejdere op på vejen igen, så er de meget loyale og trofaste, og det er det, jeg kan se med dem, vi har fået, at der er en loyalitet, der er second-to-none, siger Finn Møller.    

Der begynder et nyt hold kursister igen allerede på mandag, og Møller Fiskeeksport er klar til at tage imod mindst en ny medarbejder.   

jj

Her er overblikket: Det genåbner onsdag

fisk

Corona hos Thorfisk: Fabrikken midlertidig lukket ned

tog

play Farvel til direkte tog til Vendsyssel vækker kritik: - Vi har lige så meget ret til landsdækkende transport

120417 værtshus øl

play Barer og værtshuse genåbner: - Jeg glæder mig ekstremt

jj

Her er overblikket: Det genåbner onsdag

fisk

Corona hos Thorfisk: Fabrikken midlertidig lukket ned

Til forsiden

Til forsiden