00:21

En 30-årig ukrainsk mand er i dag i retten i Hjørring blev i dømt halvandet års ubetinget fængsel for uagtsomt mandrab efter han i februar på Sæbyvej ved Ilbro kørte spirituskørsel og ramte en 19 årig kvindelig modkørende, der mistede livet.

30-årig idømt halvandet års fængsel for trafikdrab

En mand er onsdag over middag idømt halvandet års fængsel for uagtsomt manddrab. Han var skyld i en ulykke, der kostede en 19-årig kvinde livet.

I februar kolliderede to biler i et frontalt sammenstød ved Ilbro ved Hjørring. I ulykken døde den 19-årige kvinde, der førte den ene bil.

Nu er føreren af den anden bil - en 30-årig mand fra Ukraine – dømt for uagtsomt manddrab. Han blev ved Retten i Hjørring idømt halvandet års fængsel og en betinget udvisning af Danmark. Herudover blev han frakendt sit kørekort i fem år. Dommen faldt kort efter middag.

Ulykken skete 15. februar på Sæbyvej ved Ilbro. Den 30-årige var stærkt påvirket af alkohol med en promille på 1,68 og kørte mindst 90 kilometer i timen på en vej, der har en hastighedsgrænse på 80 kilometer i timen.

Den 19-årige kvinde døde kort efter sammenstødet af sine kvæstelser. Med i bilen havde den 19-årige to andre piger, begge 16 år gamle. Pigerne blev kvæstet i ulykken. Den 30-årige mand blev også kvæstet i ulykken og med i sin bil havde han en 26-årig passager, der kun blev lettere kvæstet. 

Anklager Jette Rubien fra Nordjyllands Politi var tilfreds med dommen, der blev som hun krævede. Dog med undtagelse af udvisningen. Den 30-årige mand havde opholdt sig i Danmark i otte år og havde kone og et lille barn her i landet. Familiens opholdstilladelse ville blive påvirket af en eventuel udvisning, og dommeren ville ifølge anklager Jette Rubien ikke opløse den lille familie. Derfor blev udvisningen kun betinget.

Den 30-årige overvejer nu, om han vil anke dommen.