LIGE NU:

49 ukrainere strandet efter Dana Cup

Spillere og trænere skulle være på vej hjem til Ukraine, men bussen er gået i stykker, og holdet er nu indlogeret i det nordjyske.

Tre fodboldhold bestående af 42 spillere i alderen 10-16 år og deres i alt syv trænere fra byen Bratslav Tulchin i det centrale Ukraine, skulle efter et veloverstået Dana Cup i Hjørring have været på busretur mod hjemlandet. 

Men bussen, der har fragtet spillere og trænere til Nordjylland, er gået i stykker, og dét i et omfang, der ikke lige er til at få fikset med det samme. 

 

quote Man har vel jo et hjerte, og hvis man ikke vil hjælpe de her fattige fodboldspillere, kan man ligeså godt tage strikken

Poul Raunsmed

En del af ledningsnettet i bussen er brændt sammen, og en reparation kan derfor have lange udsigter. Til holdets held er de dog blevet sat i kontakt med Poul Raunsmed, der driver Nr. Lyngby Mølle og har fået bugseret både bus, børn og spillere over til sig, hvor de lige nu er indlogeret. 

Poul Raunsmed har selv ansatte, der er fra Ukraine, og han har derfor rejst i landet. 

- Man har vel jo et hjerte, og hvis man ikke vil hjælpe de her fattige fodboldspillere, kan man ligeså godt tage strikken, siger Poul Raunsmed. 

Han har nu startet en indsamling, der skal hjælpe den ukrainske delegation med at komme hjem igen. I første omgang er der tilkaldt en reparatør fra Hjørring Lastvognscenter, der skal lave en vurdering af skaderne på bussen, og hvornår den vil kunne være køreklar igen.