00:30

Maling og figurer på villavejen her skal få børn i Tårs til at lege og bevæge sig mere. Det er planen med byens nye aktivitetsbånd, som snor sig fra Tårs skole til idrætshallen.

Aktivitetsbånd styrker leg og læring

Asfalten er blevet peppet gevaldigt op mellem Tårs Skole og idrætshallen. Det skal give mere bevægelse for eleverne.

Leg, læring og meget mere bevægelse - det er de klare mål med det nye aktivitetsbånd på Tårs Skole. Det nye område snor sig fra skolen og om til hallen. Fredag formiddag blev det for alvor taget i brug. 

- Det er en rigtig god dag. Nu er det endelig blevet færdig, og der er kommet farve på, og børnene har allerede taget det i brug, så det er jo helt perfekt, siger Kim Broen, lærer, Tårs Skole. 

Nu er det endelig blevet færdig, og der er kommet farve på, og børnene har allerede taget det i brug, så det er jo helt perfekt

Kim Broen, lærer, Tårs Skole

Det er en ganske almindelig villavej, der har lagt asfalt til aktivitetsbåndet. Der er kommet former, forhøjninger og farver på asfalten, så det ikke længere er en villavej, som man kender den. Her lægger vejen op til leg og læring. 

- Tanken er at det skal være en sjovere måde at bevæge sig på fra A til B. Så når eleverne går fra skolen til hallen så skulle de gerne nu lege, løbe og hoppe. Måske de vil tage ruten i skole i stedet for at blive kørt af mor og far, siger Kim Broen. 

Tårs Skole vil også bruge aktivitetsbåndet til at skabe bevægelse i undervisning på en anden måde end hidtil.