Foto: Christian Henriksen

02:40

1 af 2

Ambitiøs håndboldklub drømmer om at rykke op i rækkerne

I Hjørring drømmer de søde håndbolddrømme. Hjørring Håndbolds bedste herrehold spiller i Jyllandsserien, men ligger til at rykke op i Danmarks fjerdebedste række. På sigt skal holdet gerne endnu længere op i rækkerne.

Det var en styrkeprøve af de store, herrerne fra Hjørring Håndbold tirsdag aften stod over for. Ligaholdet SønderjyskE gæstede Vendia Hallen i Hjørring for at spille pokalkamp mod Hjørring Håndbolds herrehold, som til daglig spiller i Jyllandsserien.

Det nordjyske hjemmehold bed fint fra sig i løbet af kampen, men var oppe mod overmagten. SønderjyskE vandt kampen med 35-25 efter at have ført med 20-12 ved pausen. Over 500 tilskuere så kampen, som var en god test for det unge Hjørring-hold, der har store ambitioner. 

02:35 Luk video

- Det giver os spillere blod på tanden, og jeg håber også, at det giver publikum og byen blod på tanden, at vi kan skabe sådan en håndboldkulisse og spille foran sådan et publikum, og hvor vi spillere føler, at vi i perioder af kampen godt kan være med, hvor det er rigtig sjovt, siger Nicolai Leth Klinge, som er sportslig leder i Hjørring Håndbold.

Første mål er 2. division

Hjørring Håndbold blev etableret for tre år siden, og i de seneste sæsoner er klubbens herrehold rykket op flere gange. Holdet spiller nu i Jyllandsserien og fører sin pulje. Dermed er kursen sat mod oprykning til 3. division.

- Vi har et mål om, at vi skal spille i 2. division i 2020, siger Per Bach Nielsen, formand for Hjørring Håndbold.

Det var en sensation af de helt store, Hjørring Håndbold skulle have hevet op af hatten, hvis de skulle have spillet sig videre i pokalturneringen. Overraskelsen udeblev, men holdet gjorde en god figur og ser nu frem mod næste opgave: Søndagens udekamp i Jyllandsserien mod Terndrup/Blenstrup HK.

- Nu har vi prøvet kræfter med de gode, og vi må sige, at hvis vi havde haft den samme gang i kræfterne i søndags, så havde vi slået Nøvling. De her takter skal frem igen på søndag, siger cheftræner Preben Leth.