Foto: Johnni Isaksen (Arkivfoto)

Borgmester Arne Boelt frifundet for injurier

Borgmester i Hjørring kommune, Arne Boelt, blev torsdag frifundet for injurier og bagvaskelse.

Advokat Trine Ødemotland stævnede i marts borgmester Arne Boelt (S) for injurier og bagvaskelse. Dommen i dag fra Københavns byret var i midlertid en frifindelse.

- Det bliver man selvfølgelig glad for, for det er jo træls at have sådan noget til at hænge over hovedet. Men jeg må sige, at jeg også ville være blevet meget overrasket, hvis jeg skulle være dømt, fortæller Arne Boelt til TV2 Nord. 

Udover at Arne Boelt blev frikendt, blev Advokat Trine Ødemotland, der havde stævnet borgmesteren for injurier og bagvaskelse dømt til at betale sagens omkostninger på samlet 54.000 kroner til Arne Boelt og dennes advokat, Anker Laden-Andersen, der ligeledes var stævnet for bagvaskelse.

- Sagen ankes, og sagen bliver indbragt for Menneskerettighedsdomstolen, når de nationale retsmidler er udtømte således, at vi kan få prøvet, hvad man må begå som borgmester og som dennes advokat, fortæller Trine Ødemotland til TV2 Nord.

- Det er jo den mulighed, man har i vores retssystem, og hvis hun vil trække mig i landsretten, så må hun det, og hvis hun vil trække mig ned til menneskerettighedsdomstolen, så må hun også det. Men det er grænseoverskridende, fordi jeg virkelig har haft svært ved at se, at jeg skulle have gjort noget, der berettiger, at jeg nærmest skal spærres ind, fortæller Arne Boelt. 

Sagen startede på natten for kommunalvalget i 2017. Trine Ødemotland anklager Arne Boelt for i et interview med Radio Skaga FM, at beskylde Trine Ødemotland for at stå bag dele af den chikane, han var udsat for op til valget, hvor der blandt andet blev smurt hundelort på hans dørhåndtag og løsnet hjulbolte på hans bil. 

Læs også Arne Boelt slæbt i retten af børneadvokat for bagvaskelse