LIGE NU:

Brand i A-Z: Handlende evakueret

En mindre teknikbrand udviklede kraftig røg, og de handlede i A-Z i Hjørring måtte evakueres fra butikken.

Torsdag eftermiddag blev juleshoppingen sat på stand-by for de handlende i A-Z i Hjørring. Klokken 14.40 gik alarmen til Nordjyllands Beredskab, som sammen med brandmænd fra Falckstationen i Hjørring rykkede ud til varehuset og kunne konstatere, at der var brand i nogle tekniske installationer.

- Det var nogle ledninger, små ladere og så videre, som var brændt af, og det forårsagede en kraftig røgudvikling, fortæller indsatsleder ved Nordjyllands Beredskab, Thomas Dybro.

Der var umiddelbart ingen åben ild, og dermed er der heller ikke kommet brandskader, men inden A-Z kan åbne igen, skal der ryddes op og gøres rent, da der ligger noget vand i butikken. Blandt andet fordi det automatiske sprinkleranlæg gik i gang. Brandfolkenes opgave med brandslukningen var relativt hurtigt overstået, og inden for en time var alt under kontrol.

- Vores opgave bestod primært i at få ventileret og få røgen væk, så det er til at være i butikken igen. Vi skulle lige op på loftet og finde en dør, som kunne åbnes for at vi kunne få luftet godt igennem, fortæller Thomas Dybro.

En enkelt person måtte i forbindelse med branden køres til undersøgelse for røgforgiftning.