Drengene havde været på skolen i syv timer. Foto: Kim Haugaard/Scanpix

Brød ind på skole og satte ild til akvariefisk

Efter at have været forsvundet i timevis afslørede en røgalarm to unge drenge, som var brudt ind på en skole i Hjørring.

To drenge på henholdsvis 11 og 13 år var mandag på en længere udflugt. Klokken 12 mandag middag forlod den 11-årige det opholdssted, hvor han bor, og ti timer efter – klokken 22.15 – valgte opholdsstedet at underrette politiet om, at den unge dreng var væk.

Der skulle dog ikke gå længe før politiet blev bekendte med, hvor drengen var.

Klokken 00.10 gik brandalarmen nemlig på Holmegårdskolen i Hjørring, og da indsatslederen ankom til stedet, mødte han hurtigt den 11-årige dreng, som var på skolen sammen med en 13-årig dreng.

Det viste sig, at drengene havde været på skolen i syv timer – og i de syv timer havde de nået lidt af hvert. De havde blandt andet brækket et aflåst køleskab og et aflåst opbevaringsskab op, og så havde de aflivet en akvariefisk ved at sætte ild til den.

Det var dog ikke ilden fra afbrændingen af fisken, der satte gang i alarmsystemet – det skete, da de efterfølgende antændte en bunke servietter.

- Det er en speciel sag, siger vagtchef ved Nordjyllands Politi, Bruno Brix.

Drengene bor begge på et opholdssted og kender hinanden fra skolen, og skolelederen samt socialvagten ankom ligeledes til skolen i nat.

Drengenes forældre er underrettet. Da de begge er mindreårige, kan de ikke straffes for deres handlinger.