LIGE NU:

Dana Cup er fløjtet af: Få fun facts om turneringen her

3496 kilo hvidkål er spist, 41 nationer repræsenteret og omkring 11.000 mål scoret. Her er Dana Cup i Fun Facts.

Tusindvis af unge mennesker har været samlet til Dana Cup i Hjørring. Fodboldturneringen er verdens tredje største for ungdomshold. Der har været 1076 deltagende hold i turneringen i 2017. De har spillet 2705 kampe og scoret lige omkring 11.000 mål i løbet af turneringen.

- Rent sportsligt har det været en fantastisk turnering. Rigtig mange gode oplevelser og rigtig mange glade mennesker fra hele verden, så det er rigtig godt, siger Dana Cups direktør Jette Andersen

Uden mad og drikke, dur helten ikke. Det gælder også fodboldhelte, derfor har der været mad i lange baner til de sultne deltagere. 92.500 måltider er langet over disken. Måltiderne har blandt andet bestået af 3496 kilo hvidkål, 120 flasker ketchup og 12.700 kyllingefiletter.

Deltagerne ved Dana Cup har dog ikke kun spist i kantinen. I Meny i Hjørring fordobler de hvert år deres omsætning under Dana Cup. De har faktisk så travlt, at det er forbudt for de ansatte at holde ferie i uge 30.

- Det de unge går efter først på ugen, det er altid det sunde, men efterhånden som de bliver slået ud, så kan vi godt mærke, at de går mere over til chips, kage og ting fra vores grillbar og bager, siger købmand Henrik Svanhede fra Meny i Hjørring.

Arrangørerne regner med at være færdige med den største del af oprydningen søndag aften. Det tager dog et par dage endnu, før de sidste ting er helt på plads, oplyser Dana Cup.