LIGE NU:

Dødens Teater: Ny makaber udstilling på vej i Nordjylland

Kranier og skeletter i massevis bliver snart udstillet på Vendsyssel Historiske Museum.

Hvis man er til historie, der involverer ofringer, menneskelige rester og makabre ritualer, så er der gode nyheder på vej. En ny udstilling på Vendsyssel Historiske Museum sætter nemlig fokus på netop disse ting. 

quote Der er noget, der måske tyder på, at vi har en centralisering af en kraniekult heroppe.

Sidsel Wåhlin, Museumsinspektør

En udstilling bestående af kranier og knoglerester, der primært er fundet under tørvegravninger under 2. verdenskrig, bliver nemlig snart udstillet og historierne om dem fortalt. 

- Der foregik noget andet oppe i Vendsyssel. De var vist lidt vel glade for at putte folks hovedet i moserne sammenlignet med resten af landet. Der er noget, der måske tyder på, at vi har en centralisering af en kraniekult heroppe, fortæller museumsinspektør Sidsel Wåhlin om de mange kranier. 

De mange kranier bliver lige nu undersøgt at Sissel Wåhlin, så de bliver gjort klar til udstilling. I alt skal hun undersøge resterne efter cirka 50 vendelboere. 

- At arbejde med menneskekroppen og skelettet som en del af historien er så spændende og fascinerende, og jeg bliver ikke træt af det, fortæller Sidsel Wåhlin. 

Vendsyssel Historiske Museum forventer, at udstillingen "Dødens Teater" er klar til oktober.