03:07

Læge i Taars smider patient ud, fordi han gik til TV2Nord

Foto: Joachim Brader

Foto: Joachim Brader

1 af 3

Efter kritik: Læge bortviser patient

En borger i Tårs står nu uden læge, efter at han er blevet bortvist som fast patient af sin praktiserende læge.

Mick Thomsen har i tre år fået en særlig medicin, Subuxone, mod smerter og lammelser i benene, som opstod efter en operation. Først nu har en turnuslæge i hans lægehus gjort opmærksom på, at medicinen i nogle tilfælde ikke kan indtages, når man kører bil. Den besked kom fuldstændig bag på Mick Thomsen, der bor på landet og er dybt afhængig af sin handicapbil.

- Jeg var nærmest i chok, fordi man beskyldte mig for noget, der svarer til spirituskørsel i flere år. Heldigvis har Lægemiddelstyrelsen sagt god for pillerne i mit tilfælde, fordi jeg ikke indtager anden medicin samtidig. Men skaden er jo sket for mig, siger Mick Thomsen.

Lægehuset i Tårs har allerede sendt en attest med oplysninger om medicinen til politiet. Mick Thomsen føler sig hårdt ramt og har gjort lægehuset opmærksom på, at han kontakter pressen, fordi sagen efter hans mening kan have betydning for andre. Og nu vil lægen ikke længere se ham - med den begrundelse, at deres tillidsforhold er væk.

- Der gik et par dage, og så fik jeg brev fra lægen, at jeg er blevet bortvist fra klinikken, fordi jeg har taget kontakt til pressen.

Mick Thomsens læge, Thomas Kjærsgaard i Tårs, bekræfter overfor TV2 Nord, at han har slettet Mick Thomsen som fast patient.

- Tillidsforholdet er brudt, når sagen skal i TV2 Nord. Den slags patienter vil jeg ikke have. Han kunne have gået til for eksempel Patientklagenævnet, siger Thomas Kjærsgaard.

Region Nordjylland har op til 20 sager om året, hvor en læge har droppet en patient.

- En læge kan godt bortvise en patient. Det er sådan, reglerne er. Det er jo lægens subjektive vurdering, om der er tillid mellem ham og patienten, siger Henrik Sprøgel, souschef i Patientforløb i region Nordjylland.

Mick Thomsen er rystet over brevet far lægen, der blandt andet skriver, at han nu også vil ophæve sin tavshedspligt - og at lægeskiftet skal ske med det samme.

- Jeg er chokeret. Det er jo ikke mig, der har lavet en fejl, og nu skal jeg vente på at få et nyt kørekort, fordi sagen skal gå sin gang, siger Mick Thomsen.

Han skal jævnligt have fornyet sit kørekort, fordi han kører i en handicapbil. Lige nu har han et midlertidigt kørekort.