LIGE NU:

Efter påkørsel af 16-årig: Politiklagemyndigheden efterlyser vidner

En 16-årig dreng kom natten til søndag alvorligt til skade, da han blev påkørt af en mand, der var på flugt fra politiet. Nu skal politiets rolle i sagen undersøges.

Det gik hårdt ud over en 16-årige dreng, da han natten til søndag klokken 01.18 blev påkørt af en bilist, der forsøgte at undslippe fra politiet.

Den 30-årige bilist, der var eftersøgt i forbindelse med en voldssag tidligere på aftenen, forsøgte at stikke af fra patruljen, da hans bil skred ud og ramte to personer. Den ene, en 17-årig pige, fik mindre knubs, imens den anden, en 16-årig dreng, kom alvorligt til skade ved ulykken idet han blev klemt mellem bilen og en husmur. Sammenstødet var så voldsomt, at muren tog skade.

Den 16-årige er indlagt på Aalborg Universitetshospital, og hans tilstand betegnes som stabil.

Han var til fest på Dalsagervej i Hirtshals, da ulykken skete. 

Den Uafhængige Politiklagemyndighed vil undersøge episoden samt politiets rolle nærmere, oplyser myndigheden i en pressemeddelelse.

Efterlyser vidner

I den forbindelse vil Politiklagemyndigheden gerne i kontakt med vidner, som har overværet episoden eller i øvrigt har oplysninger i sagen. Politiklagemyndigheden kan kontaktes via hjemmesiden politiklagemyndigheden.dk.

Det har ikke været muligt at få en uddybende kommentar fra Politiklagemyndigheden.

Varetægtfængslet i 17 dage

Den 30-årige mand er nu i politiets varetægt. Han blev søndag eftermiddag varetægtsfængslet i et grundlovsforhør sigtet for kvalificeret vold begået i Hirtshals søndag aften ved 20-tiden.

Ifølge politiets vagtchef handler voldssagen om, at en mand blev slået med en hammer i ryggen.

Den 30-årige er nu varetægtsfængslet i 17 dage.