01:02

Bryd tavsheden - sådan lyder opfordringen fra foreningen af samme navn, og det handler om at turde tale om børnevold og kærestevold

Efterskoleelever blev klædt på til at håndtere vold i familien

En donation fra en tidligere elev på Halvorsminde Efterskole havde gjort det muligt torsdag at holde temadag om vold for eleverne.

Bryd tavsheden! Sådan lyder budskabet fra foreningen med samme navn, og torsdag blev det til en temadag på Halvorsminde Efterskole i Hjørring, viderebragt til skolens elevhold.

Bryd tavsheden arbejder for at forebygge vold i familen og hjælper børn og unge, der har været udsat for vold fra deres familie og fra deres kærester.

Temadagen på Halvorsminde Efterskole kom i stand fordi Jette Fuglsang, der er pensioneret gymnastik - og danselærer, og som selv har gået på Halvorsminde Efterskole, tog kontakt til Bryd Tavsheden og spurgte, om det kunne lade sig gøre.

Jette Fuglsang bor i dag i Norge, men ved at se TV 2-programmet Hvem vil være millionær?, blev hun opmærksom på foreningen som Lene Espersen i programmet donerede sin præmieandel til.

Selv havde Jette Fuglsang midler til at hjælpe Bryd Tavsheden, for aktier nedarvet fra hendes bedsteforældre, kunne hurtigt sælges, hvis formålet var det rigtige og lynhurtigt kom temadagen torsdag - og endnu en den 27. oktober, i stand.