Rasmus Paludan (t.h.) og partiet "Stram Kurs" afholder fire demonstrationer i Nordjylland i marts. Foto: Linda Kastrup / Ritzau Scanpix

Ekstrem politiker i Nordjylland: Lørdag vil han brænde Koranen

Formanden for partiet "Stram Kurs", Rasmus Paludan, har den kommende tid planlagt flere demonstrationer i Nordjylland.

Politikeren Rasmus Paludan er berømt og berygtet. Højrefløjs-politikeren er kendt for sine stærke holdninger og måder at ytre dem på. Det kommer til udtryk i Nordjylland i løbet af marts. 

Her har det indvandrerpolitiske parti "Stram Kurs" med Rasmus Paludan i spidsen nemlig planlagt fire demonstrationer. Fælles for dem alle er, at Koranen bliver brændt. 

Det hele starter lørdag den 3. marts foran kulturhuset på Trollhættansvej i Hjørring. I følge Rasmus Paludan er det nødvendigt at brænde Koranen i ytringsfrihedens navn. 

- Det skal jo ikke være sådan at mordere og voldsmænd skal definere grænserne for ytringsfrihed. Det skal være et signal til kriminelle, mordere og terrorister i vores land, at de ikke bestemmer, fortæller Rasmus Paludan til TV2 Nord. 

Læs også BLOG: Nej til afbrænding af Koranen i Nordjylland

TV2 Nords blogger Christian Roar Pedersen, der er sognepræst, tager i et blogindlæg fredag afstand fra aktionen. 

- Nu kan man mene om indvandringen, hvad man vil, men koranafbrændinger er ikke vejen frem. Danmark er multikulturelt og multireligiøst. Det er et faktum. Selv om man vil begrænse antallet af flygtninge, kan man godt være en god nabo, skriver Christian Roar Pedersen, og fortsætter:

- Vi vil gerne, at kristne bliver behandlet ordentligt rundt om i verden. Så skylder vi også at opføre os anstændigt her i Danmark over for vores minoritetsgrupper, skriver sognepræsten.

"Stram Kurs" afholder en lignende demonstration søndag i Frederikshavn, og i weekenden den 16. og 17. marts vil partiet demonstrere i Aalborg. Det har tidligere været meldt ud, at de både ville hælde urin og smøre griselort på Koranen inden afbrænding. Det har de dog valgt at lade være med. 

- Det er mere af hensyn til os selv og ikke til Islam. Det kunne være ulækkert at håndtere det, fortæller Rasmus Paludan. 

Bliver fulgt af stort politiopbud 

På grund af sine demonstrationer og skarpe holdninger er Rasmus Paludan som regel under politiets beskyttelse, når han demonstrerer. 

Det har endnu ikke været muligt at få en kommentar fra Nordjyllands Politi om, hvordan de griber de kommende demonstrationer an.

Læs også Rebild går forrest: Sætter advarselsskilte op for at beskytte drikkevandet