Foto: Jesper Christiansen

Elever laver udsmykning til festival: Sådan ser deres drømmeverden ud

Når Hjørring Kommune fra den 31. marts er vært for Aprilfestivalen for scenekunst for børn og unge bliver en del af udsmykningen i gågadens butikker i Hjørring skoleelevers bud på en drømmeverden.

Rundt omkring på syv forskellige folkeskoler i Hjørring Kommune er eleverne i indskolingen i øjeblikket i gang med at tegne og male deres bud på en drømmeverden. Eleverne laver i alt 80 kasser med deres billede af en drømmeverden.

De mange kasser udstilles i gågaden i Hjørring under den store Aprilfestival, som for første gang har Hjørring som vært. Eleverne i 2. klasse på Vrå Skole er nogle af dem, som laver bidrag til udsmykningen.

Læs også Fokus på fake news: Unge på Mors har droppet TV og avis til fordel for Facebook og Instagram

- Vi laver en rumverden. Det her træ er levende og hopper rundt i verden, forklarer Dorian Kajtazi fra 2. klasse, mens han og to kammerater er i gang med at tegne deres drømmebillede.

Ved et andet bord i klassen sidder tre piger. Her er drømmebilledet et helt andet.

- Vi tegner et sliktivoli, siger Laura Andreasen.

02:22

VIDEO: Elever tegner deres drømmeverden.

Luk video

Aprilfestivalen afvikles for 49. gang, og det er første gang, at Hjørring Kommune er vært. Under festivalen opføres der op mod 800 teaterforestillinger rundt om i kommunen.

Op til festivalen arbejder børn i børnehaver og skoler med fantasi som tema. De laver alle bidrag til udsmykningen i forbindelse med festivalen, som holdes fra den 31. marts til den 7. april. 

Herunder kan du se et udpluk af elevernes drømmeverden.

  Foto: Jesper Christensen

  Foto: Jesper Christensen

  Foto: Jesper Christensen

  Foto: Jesper Christensen