Foto: Alessandro Bianchi, Scanpix

Entreprenør får bøde efter dødsulykke ved Hjørring

Et nordjysk entreprenørfirma er blevet idømt en bøde på 70.000, efter at en 60-årig medarbejder i november sidste år døde i en arbejdsulykke.

En arbejdsulykke, som kostede en 60-årig mand livet i november sidste år, har resulteret i en bøde på 70.000 kroner til det nordjyske entreprenørfirma Entreprenør Villy Andersen ApS fra Frederikshavn. Det skriver Fagbladet 3F.

Arbejdsulykken skete på en vej syd for Hjørring 4. november 2016. Her var den 60-årige mand sammen med tre kolleger i gang med at lægge fiberbredbånd ned i jorden.

Arbejdsmanden gik på en cykelsti, hvor han trak et fiberrør på en tromle ind til siden. Tromlen var hængt op i et stativ, som var placeret på en minigraver, der trak kabelvognen med kabeltromlen.

Ifølge Nordjyllands Politi ramte tromlen pludselig jorden og satte sig fast i græsrabatten. Minigraveren fortsatte med at køre, hvilket medførte, at kablet pludselig blev strammet op. Derved blev den 60-årige mand kastet cirka 1,8 meter op i luften og ud på kørevejen. Han landede fladt på ryggen.

Manden døde ifølge en embedslæges ligsynsrapport to dage senere af kraniebrud og blødning i hjernen.

Nordjyllands Politi og Arbejdstilsynet undersøgte ifølge Fagbladet 3F arbejdsulykken den dag, ulykken skete. Arbejdstilsynet indstillede senere til anklagemyndigheden hos Nordjyllands Politi, at entreprenørfirmaet, som den 60-årige mand var ansat hos, skulle straffes med en bøde på 70.000 kroner.

- Jeg har valgt at sige, at vi påtager os vores ansvar her, og så har vi betalt, siger Claus Andersen, der er direktør for Entreprenør Villy Andersen ApS, til Fagbladet 3F.

Han mener dog ikke, at firmaet som sådan har gjort noget forkert, da de nærmere omstændigheder omkring ulykken ifølge Claus Andersen er uklare.

Det nordjyske entreprenørfirma har ikke tidligere fået bøder fra Arbejdstilsynet.