00:31

Esben er 17 år og nyudklækket student

Det vrimlede med hvide huer på Hjørring Gymnsaium mandag. Årets første studenter blev nemlig udklækket. En af dem var 17-årige Esben Folke Ydesen.

Roser, huer og glade smil var der nok af, da årets første studenter kunne fejre deres studentereksamen. Langt de fleste af landets 3.g'ere får i løbet af mandag, tirsdag og onsdag den flotte nye hue på hovedet. Esben Folke Ydesen var en af de første, der mandag fejrede sin studentereksamen på Hjørring gymnsaium.

- Det er helt vildt dejligt. Det er noget, som man har arbejdet for i tre år. Man har bare set frem til det her, siden man startede. Især siden læseferien hvor man bare har siddet derhjemme og ikke tænkt på andet end at få den hue på, siger den nyslåede student Esben Folke Ydesen.

Udover at være en af de første, der mandag fik huen på hovedet, så er Esben med sine 17 år også den yngste student, der i denne omgang bliver udklækket på Hjørring Gymnasium.

- Jeg sprang direkte fra 5. til 7. klasse og gik så videre til 9. – så det er derfor, jeg er lidt yngre end de andre, fortæller Esben Folke Ydesen.

Den unge student havde en naturvidenskablig linje på gymnasiet, og det er også den vej, han gerne vil gå fremover.

- Jeg skal ud og have et sabbatår. Arbejde lidt og ud at rejse. Derefter vil jeg gerne læse matematik på universitetet, siger Esben Folke Ydesen.