01:55

Filmhold håber på lokal hjælp i Tversted

Holdet bag filmen "Ingen skal sove" håber, at de lokale i Tversted vil hjælpe og være en del af produktionen.

Tversted er i disse dage forvandet til et filmset. Selskabet SwuiliFilm står bag produktionen af filmen "Ingen skal sove". Med på filmsettet har de lokale kræfter. 

- Jeg er selv fra Nordjylland og for mig at kunne vende hjem med et helt filmhold og starte med at filme er selvfølgelig en drøm, fortæller Christian Andersen, der er filmens instruktør og som oprindeligt er fra Hirsthals. 

Intstruktøren håber dog, at han ikke er den eneste nordjyske person, der kommer til at arbejde med filmen. Hans håb er, at de lokale i Tversted vil være en del af arbejdet bag filmen. 

- Det handler om at bruge så meget som muligt af lokalmiljøet. Vi har fundet ud af, at film giver rigtig meget afkast i lokalmiljøet i kroner og øre, men også senere med promotion af området, og det har vi taget fat i, så vi hjælper hinanden, fortæller Hanna Rosland, der er producent ved SwuiliFilm. 

Læs også Blokhus lokker påske-gæster til med streetsport

Filosofien bag kaldes bæredygtig kulturproces. Den får fuld opbakning fra filmens nordjyske instruktør. 

- Vi har  med det her projekt forsøgt at involvere så mange lokale aktører som muligt. Hvis vi skal være bedre til at lave regional filmskabelse i Danmark, så ligger nøglen i at engagere de lokale kræfter deri kan man hente rigtig meget hjælp og plus vi kan give lidt tilbage få givet en eksponering af  Nordjylland

Filmen er en politisk thriller, der handler om et par på flugt. De ankommer så til et kollektiv i Nordjylland, der har en helt særlig livsfilosfi. 

Folkene bag filmen forventer, at den er klar til biograferne i 2019. 

Læs også Color Line er klar til kæmpe udvidelse i Hirtshals