LIGE NU:

Fødevareminister: Vil man ikke følge reglerne, skal man straffes

Miljø- og fødevareminister Jakob Ellemann-Jensen vil gøre det sværere for fødevarevirksomheder at snyde med sikkerheden.

Torsdag kunne Operation X på TV 2 afsløre, hvordan virksomheden Jelex Seafood i Hirtshals har forfalsket flere listeria-analyser og solgt laks, der var inficeret med bakterien, til en kunde i Spanien.

En medarbejder ved Jelex Seafood tippede Fødevarestyrelsen om fusk med rapporterne, men styrelsen reagerede ikke i første omgang. Først da Operation X gik ind i sagen, fandt Fødevarestyrelsen seks forfalskede listeria-analyser.

Afsløringerne kommer, mens alle Folketingets partier er i gang med at forhandle fødevareforlig, og Miljø- og Fødevareminister Jakob Ellemann-Jensen (V) understreger, at det fremover skal være endnu sværere for virksomheder, der ikke vil følge reglerne.

- Nogle gange er der virksomheder, som ikke evner at følge reglerne. Dem skal vi hjælpe. Andre gange er der virksomheder, som ikke ønsker at efterleve reglerne. Dem skal vi straffe og udelukke, siger han.

Konkret mener han, at man blandt andet skal skride ind med opfølgende kontroller overfor virksomheder, som tilsyneladende har problemer med at følge reglerne.

I sagen om Jelex Seafood så han gerne, at Fødevarestyrelsens rejsehold havde reageret hurtigere.

- Jeg synes, det er ærgerligt, at man fra Fødevarestyrelsens side ikke i første omgang tager den henvendelse, som man får, tilstrækkeligt alvorligt, siger Jakob Ellemann-Jensen.

Miljø- og Fødevareministeren mener ikke, at man kan undgå fusk med papirerne.

- Vi lever i et samfund, hvor man aldrig kan forhindre folk i at svindle. Politiet kan heller ikke forhindre folk i at køre for stærkt – men de kan fange så mange af dem som muligt. Tilsvarende skal Fødevarestyrelsen have fat i så mange som muligt, som prøver at snyde, siger han.

Det nye fødevareforlig gælder fra 1. januar næste år.

Billede

play Galleri genåbner: - Det er vigtigt for vores lokalsamfund

def_thumb,50_percent

play Nedlukning i 'Gaden' har reduceret vold markant: Borgmester afviser at lukke festen tidligere

gudstjeneste thumb

play Se med: Frihedsgudstjeneste fra Budolfi kirke

Casper-kattegat-Gjerluff-16

Steinfath er i mål efter knap 11 timer på havet

Billede

play Galleri genåbner: - Det er vigtigt for vores lokalsamfund

def_thumb,50_percent

play Nedlukning i 'Gaden' har reduceret vold markant: Borgmester afviser at lukke festen tidligere

Til forsiden

Til forsiden