Foto: Fortuna Hjørring

Foto: Fortuna Hjørring

1 af 2

Fortuna Hjørring barsler med fodboldakademi for piger

Med udvidelsen af Dana Cup Sportscenter bliver der mulighed for at give talentfulde kvindelige fodboldspillere en stor chance

Ikke nok med, at Dana Cup investerer 12,5 millioner kroner i et nyt sportscenter i tre etager for at fremme sportsturismen i Hjørring Kommune - nu lancerer Fortuna Hjørring også et fodboldakademi kun for piger, som skal blive del af det ny sportscenter.

- Vi har altid haft en drøm om at være med til at hæve kvaliteten i dansk kvindefodbold, og nu er drømmen måske ved at gå i opfyldelse. Det ser i hvert fald ud til, at det lykkes os at få skabt en fodboldskole, et akademi, hvor unge, talentfulde fodboldspillere kan pleje deres ambitioner, siger Jette Andersen, formand for Fortuna Hjørring.

Hun har samlet fodboldtrænere og andre med de højeste kompetencer inden for fodbold, og de er nu i gang med at fylde indhold på et akademi for elitekvindefodbold. Akademiet skal have til huse i det Dana Cup Sportscenter, som er på tegnebrættet allerede.

- Jeg ser frem til, at det her højt kvalificerede team barsler med et endeligt koncept for det nye eliteakademi, og det er mit håb, at vi kan melde endeligt ud i løbet af ganske få uger, siger Jette Andersen.

Det er udvidelsen af Dana Cup Sportscenter med en fløj, der rummer 14 fleksible dobbeltværelse og tre større enheder, som sætter skub i akademitankerne. Hidtil har klubben ikke haft mulighed for at tilbyde de nødvendige faciliteter til at huse et akadmeis elever, men det kan den få nu ved at leje sig ind i sportscenteret. 

Jette Andersen kan ikke gå mere detaljeret ind i planen om et kvindefodboldakademi på nuværende tidspunkt. Udviklingsgruppen skal have nødvendig ro til at gennemarbejde det hele og fremkomme med det helt rigtige tilbud til de unge ambitiøse piger, der vil satse på en fremtid med fodbold. Men Jette Andersen er overbevist om, at et fodboldakademi for piger vil være en gevinst for både Fortuna Hjørring og kvindefodbolden generelt.

- Vi har set, hvorledes flere unge piger eksempelvis er taget på fodboldakademi i USA og så vendt tilbage til Fortuna for at spille. Nu vil vi selv være med til at give pigerne en god start på deres liv med elitefodbold, siger Jette Andersen.

Det er planen, at fodboldakademiet skal være for både danske og udenlandske spillere.