Onsdag aften havde Hjørring Kommune et ekstraordinært byrådsmøde om, hvorvidt der skal etableres et friplejehjem i kommunen. Foto: Per Frank Paulsen

Friplejehjem bliver ikke til noget: - Jeg er skuffet på borgernes vegne

Ved et ekstraordinært byrådsmøde i Hjørring onsdag blev det ved et snævert flertal på 16-15 vedtaget, at der ikke kan etableres et friplejehjem i kommunen.

Ved et ekstraordinært byrådsmøde i Hjørring onsdag aften blev der sat en stopper for fremtidsudsigterne til at få et friplejehjem i områdebyerne i Hjørring Kommune.

Efter at Hjørring Kommune sidste år lukkede det lokale plejehjem Havbakken som led i en række kommunale besparelser har 300 lokale borgere oprettet en forening, der har arbejdet på at etablere et friplejehjem i Tornby. Først blev planen om friplejehjemmet stemt ned i Teknik- og Miljøudvalget, hvorfor foreningen fandt en ny placering til friplejehjemmet.

På mødet blev kommuneplanstilægget, der skal gøre det muligt at etablere et friplejehjem, stemt ned ved det ekstraordinære byrådsmøde. Og det ærger Venstre-politiker i Hjørring Kommune, Henrik Jørgensen.

Selvfølgelig er jeg skuffet. Jeg er skuffet på borgernes vegne, som har arbejdet med det her.

Henrik Jørgensen (V), medlem af byrådet, Hjørring Kommune

- Selvfølgelig er jeg skuffet. Jeg er skuffet på borgernes vegne, som har arbejdet med det her. Det er 300 mennesker i en progressiv lokalby som Tornby, som har ønsket at etablere et friplejehjem, fordi kommunen har valgt at lukke Havbakken, som er det kommunale plejehjem og et af de mest veldrevne i kommunen, siger Henrik Jørgensen og tilføjer:

- Men en 16-15 afstemning er en meget snæver afgørelse, siger han.

Henrik Jørgensen lægger heller ikke skjul på, at han var overrasket over, at det skulle besluttes på et ekstraordinært byrådsmøde. 

- Jeg har ikke oplevet i de seks år, jeg har været i politik, at vi har haft et ekstraordinært byrådsmøde før omkring så simpel en ting som et kommuneplantillæg. De kunne have ventet til næste byrådsmøde, der finder sted sidst i september, siger Henrik Jørgensen. 

Ifølge Henrik Jørgensen har foreningen bag planlægningen af friplejehjemmet i Tornby oplyst at de vil anke beslutningen til Ankestyrelsen.