Frivillige drømmer om mere plads til maduddeling

Foto: Ivan Johan Hansen

Det frivillige projekt Stop Spild lokalt Hjørring vil gerne blive endnu større. Der er et stor behov for hjælp og en masse mad at uddele, siger de frivillige.

Mange kæmper med økonomien i december. Og i Hjørring har man det seneste år haft succes med at hjælpe de mest udsatte i byen med gratis mad. Her kan de frivillige se, at der er et stort behov.

- Jeg tror simpelthen, at det her kan blive så stort, så vi på sigt får de fleste butikker med, siger Lotte Hall, der startede Stop Spild op i Hjørring. 

Allerede på et år har Stop Spild i Hjørring foræret 40 tons madvarer til trængende i Hjørring.

Projektet har siden opstarten fået en stigende interesse for at støtte det gode formål. Derfor er de frivillige på udkig efter et større lokale til uddeling og sortering, så de kan hjælpe endnu flere.

- Vi har både brug for en større bil og et større lokale. Vi drømmer om at få mere plads, så vi kan have køleelementer stående til opbevaring af maden, og måske få plads til at invitere de besøgende indenfor til en snak og en kop kaffe, siger Lotte Hall. 

Der er otte frivillige i projektet i Hjørring, som hver dag henter mad hos Kvickly og Rema 1000 på Odinsvej og Trollhættanvej.

Udover aftalerne med Kvickly og Rema 1000, så har Stop Spild lokalt Hjørring også en aftale med Aldi, hvis de kan komme ind i nye og større lokaler. 

- Vi er i dialog med Hjørring Kommune, der i en mail skriver, at de vil se efter en løsning omkring et større lokale til os, siger Lotte Hall. 

Indtil da foregår sorteringen og uddelegeringen i de frivilliges egne lokaler. 

Se hvordan det så ud, da TV2 Nord var på arbejde med Stop Spild Lokalt i Hjørring. 

01:58 Luk video

Forsiden lige nu