00:31

Fuldt hus efter brand: Simon tog imod 50 evakuerede beboere

Simon Roberts, der er genbo til det lejlighedskompleks i Hjørring, der søndag morgen brød i brand, endte med at få ikke så få uventede gæster.

Søndag formiddag fik Simon Roberts i Hjørring lidt flere gæster ind ad døren til formiddagskaffe, end han måske lige havde forestillet sig, at han nogensinde skulle tage imod.

Men efter en brand i en lejlighed i et kompleks på Nørrebro var omtrent 50 beboere i bygningen blevet evakueret - og flere af dem endte med at blive genhuset hos Simon Roberts og hans familie, der er genboer til bygningen, mens beredskabet fik flammerne slukket på den anden side af gaden. 

Læs også Brand i Hjørring: 50 mennesker evakueret, tre undersøges på sygehuset

- Det var koldt, og de frøs, så vi fik dem ind hos os, siger Simon Roberts, der oprindeligt er fra England og arbejder som sygeplejerske.

Tre måtte på sygehuset

Branden brød ud i lejlighedskomplekset klokken 9.30, og beredskabet kom hurtigt til stedet. Det viste sig at være en glød fra en cigaret, en 65-årig mandlig beboer i komplekset havde været ved at ryge i sin seng, der havde antændt branden.

Både manden og to hjemmehjælpere, der var på besøg hos ham, måtte en tur på sygehuset til observation for røgforgiftning. Ifølge vagtchefen hos Nordjyllands Politi har de det dog alle tre efter omstændighederne godt.

Og mens Nordjyllands Beredskab kæmpede med at slukke den overtændte lejlighed, måtte resten af beboerne i bygningen altså evakueres og for nogle timer genhuses.

Reddede beboer ud af brændende lejlighed

Før genhusningen var Simon Roberts også med til at redde en 65-årige beboer ud af den lejlighed, der var brudt i brand. Det var hans kone og barn, der opdagede røgen fra lejligheden, og efter de havde fået tilkaldt brandvæsenet, løb Simon Roberts over for at hjælpe.

- Han lå halvvejs ude af døren og kunne ikke selv komme videre. Så vi fik ham op og ud af lejligheden og så op på en el-scooter, så han kunne komme væk, forklarer Simon Roberts.

- Så begyndte vi at få de ældre beboere ud af huset og over til os i varmen, så de ikke skulle stå ude i kulden, tilføjer han.

Se hele interviewet med Simon Roberts her: 

01:18

Op mod 50 personer måtte tidligere i dag evakueres fra en etageejendom på Nørrebro i Hjørring, da der udbrød brand i en af taglejlighederne. Flere af beboerne var ældre mennesker, der måtte flygte fra flammerne og i stedet endte ude i det kolde vintervejr. I sådan en situation er gode naboer guld værd.

Luk video