LIGE NU:

Gran samler folk og fæ i Løkken

For første gang var hele Løkken inviteret med, da der søndag skulle bindes guirlander af gran på byens torv, så julestemningen kunne komme på plads.

Der var gran i lange baner, da Løkkens butikker og borgere var inviteret til granbindingsdag på det lokale torv.

Her kunne alle, der havde lyst komme forbi og være med til at gøre Løkken klar til jul ved at lave guirlander af gran.

Helle Svendsen er kvinden bag arrangementet. Hun begyndte for otte år siden at pynte sin egen forretning op med granguirlander.

For fire år siden gik hun sammen med andre forretninger i byen om at lave julepynt af gran. De mødtes uden for byen på hverdage for at binde gran. Men i år fik en af dem idéen om, at det skal være en begivenhed for alle, og det skal afholdes midt i Løkken. For at alle kan være med, blev granbindingsdagen i år afviklet på en søndag.

- Vi gør det her nede på Torvet, hvor andre kan se, hvad vi laver og måske endda være med til at lave noget til sig selv. Så det er det endt med, at vi prøver i år. Og jeg synes allerede, det er gået godt, siger Helle Svendsen.

Ved middagstid var der allerede dukket omkring 15 personer op, som var i gang med at sætte gang i julestemningen. Og selvom Helle Svendsen var fint tilfreds med fremmødet, håbede hun alligevel, at der ville dukke endnu flere op frem til klokken 16, hvor arrangementet var sat til at slutte.

Gran skal samle byen

En af de andre kvinder bag dagens arrangement er Amalie Andersen, som er bureauleder ved Løkken Turistbureau. Hun håber, at det kan være med til at skabe en fællesskabsfølelse i Løkken, at alle kan være med til at pynte byen op til jul.

- Det vi vil forsøge med at afholde arrangementet på en søndag er at samle erhverv, lokale beboere og gæster til en form for kick-off for højtiden i byen, siger Amalie Andersen.

Hun synes også, at arrangementet kom godt fra land og ser frem til, at det i fremtiden kan udvikle sig.

- Jeg synes, det er positivt, at der er nogle, der bakker op om det her. Og selvom vi ikke sidder under samme tag til daglig, så kan vi godt blive enige om at samles på den her dag. Så jeg synes allerede nu, at det er en succes, og jeg håber at det kan blive endnu bedre til næste år, slutter Amalie Andersen.