Guldfesten udskudt: Fortuna satte føring over styr mod VSK Århus

To hurtige mål i kampens sidste minutter vendte potentiel mesterskabssejr til bittert nederlag for Fortuna Hjørring.

Fortuna Hjørring tabte søndag eftermiddag 2-1 til VSK Århus og forspildte dermed den første af tre chancer for at vinde det danske mesterskab.

Mesterskabsfavoritterne, der indtil søndag var ubesejrede i 3F-ligaens slutspil, bragte efter 16 minutters spil sig selv på guldkurs. Karoline Smidt fik nemt scoret til 1-0 efter et kikset udspark fra VSK Århus-keeper Katrine Svane Jacobsen.

Kursen blev holdt indtil langt inde i 2. halvleg, men den blev - uvant for Fortuna Hjørring - ikke udbygget. VSK Århus holdt sig inde i kampen og havde både før og efter Fortuna-målet gode målchancer.

Det gode spil kastede noget af sig efter 83 minutters spil, da Rikke Bøttcher fra kanten af feltet fik lobbet bolden over fire Fortuna-spillere og ind i målet.

Få minutter senere slog VSK til igen. Efter en omgang rodet spil på Fortunas banehalvdel fik VSK sendt en kort aflevering ind i feltet hvor Signe Andersen resolut fik sendt bolden mod Fortuna-målet og flot ind over stregen.

Fortuna Hjørring har chancen for at sikre sig mesterskabet igen næste søndag. Her er det BSF, der tager imod mesterskabsaspiranterne, og her vil blot et enkelt point sikre Fortuna mesterskabet. Hvis Fortuna også skulle ende med at tabe den kamp og Brøndby IF vinde deres næste kamp, venter en direkte duel om mesterskabet den 17. juni på Nordenergi Arena.