Fortunas Karen Holmgaard kåret som årets talent. Foto: Henning Bagger, Scanpix/Ritzau

Hæder: Fortuna-spiller kåret som årets talent

Fortunas Karen Holmgaard er dansk kvindefodbolds største talent. Det slår DBU fast. Og den 20-årige midtbanespiller er netop blevet kåret og fejret ved stor award.

Tidligere på året blev Karen Holmgaard kåret af Spillerforeningen som Årets Kvindelige Talent 2018, og i weekenden var det så DBU, der kårede Fortuna-spilleren med titlen årets talent. 

Ved Award-arrangementet i Horsens lørdag aften blev Karen Holmgaard kåret som Årets Kvindelige Talent 2018. Selv var Karen Holmgaard ikke til stede for at modtage påskønnelsen.

Hun befinder sig i øjeblikket sammen med sine kolleger fra kvindelandsholdet i Portugal ved Algarve Cup 2019. Her skal der spilles to indledende kampe - i dag mandag mod Kina.

Hidtil har Karen Holmgaard spillet 12 kampe på A-landsholdet, det er blevet til adskillige kampe på ungdomslandshold, og så er hun naturligvis fast på Fortunas 3F-hold.

Karen Holmgaard kom til Fortuna i 2017 sammen med tvillingesøsteren Sara. Her er de begge på 3F-holdet, og nu følges de ad på A-landsholdet, hvor også Sara er med netop udtaget til Algarve-kampene.

Sidste sommer var hun med til at vinde det danske mesterskab med Fortuna Hjørring, og tidligere på året havde hun fået sin debut på A-landsholdet.

De mange gode præstationer er ikke gået ubemærket hen hos kollegerne. For de danske kvindelige fodboldspillere har stemt på Karen Holmgaard som Årets Kvindelige Talent 2018.

- Det er vildt. Jeg er utrolig glad for og stolt over, at jeg har vundet prisen. Det betyder meget, at det er mine med- og modspillere, der har stemt på mig. Det er dem, der ser mig i hverdagen, sagde Karen Holmgaard tidligere på året til spillerforeningen.dk i forbindelse med, at de danske kvindelige fodboldspillere havde stemt på hende som Årets Kvindelige Talent 2018.

- Det er en kæmpe motivation til at arbejde videre og kæmpe for sine mål, tilføjede hun.

Landsholdsdebuten kom i februar, da hun var med i den danske startopstilling til træningsturneringen Algarve Cup i Portugal. Siden har Holmgaard bidt sig fast i landstræner Lars Søndergaards trup og har været med i de efterfølgende kampe.

I klubregi spillede den elegante midtbanespiller en afgørende rolle, da Fortuna Hjørring generobrede det danske mesterskab fra Brøndby IF, og hendes plan for denne sæson er klar: 

- Jeg vil gerne bevare danmarksmesterskabet i Fortuna, og så vil jeg fortsat gerne være en del af landsholdet, og så har jeg også en masse individuelle mål. Men jeg vil især gerne prøve at vinde the double med Fortuna, lyder det fra midtbanespilleren fra Hjørring.