LIGE NU:

Hanne og Pia vandt ekstravagant løbetur i Las Vegas

To løbeglade kvinder fra Hjørring vandt midt i november en tur til et halvmaraton i Las Vegas, efter de fortalte om deres passion for at løbe.

Hanne Nielsen og Pia Høgh fra Bjergby nord for Hjørring vandt midt i november en tur til et halvmaraton i Las Vegas, efter de var med i en konkurrence, hvor skulle de fortælle om en god løbeoplevelse. 

Her sikrede kvindernes beretning fra det nordjyske løb Coast to Coast dem en førsteplads i konkurrencen. Det gav dem mulighed for en storslået løbetur i kasinobyen.

- Lige da solen gik ned, kom vi ind til The Strip, og så var der lys, glimmer og blink. Fra at komme fra den smukke solnedgang, hvor der faktisk var stille, så kom vi ellers ind til larm og lys, siger Pia Høgh.

- Der gik mange dage, efter vi var kommet hjem, inden vi fik armene ned igen, supplerer Hanne Nielsen.

Oplevelsen er vigtigere end løbetiden

Løbet i Las Vegas var en stor og anderledes løbeoplevelse for de to nordjyder, som aldrig tidligere har prøvet at løbe i USA.

- Vi havde valgt at løbe i det tempo, vi normalt løber helmaraton i, så vi kunne rigtig suge det hele til os. Det var et godt valg, siger Pia Høgh. 

- Vi var enige om, at vi skulle huske at have det hele med, så det ikke kun var asfalt, vi kunne huske, når vi kom hjem, fortsætter Hanne Nielsen.

Hanne og Pia deltager i løb i de fleste weekender. De sætter pris på de medaljer, de får for at være med, men løbetiderne bekymrer de sig ikke om.

- Det er ikke det, der er så vigtigt. Det er mere oplevelsen, der tæller. Hvilke mennesker har vi mødt? Hvilken natur har vi set? Det er mere oplevelsen, vi løber efter, end det er tiden. Og fordi vi får så meget ud af det, så har vi også lyst til at få andre til at synes, at det er så godt, siger Hanne Nielsen og Pia Høgh.

Hanne Nielsen løber hver uge mellem 30 og 50 kilometer, mens Pia Høgh får op til 70 kilometer under sålene om ugen.