Sten nummer 5 i rækken er placeret tæt på havet og Hirtshals Fyr på Leret. Foto: Jesper Christiansen

02:16

Som en del af byens jubilæum placeres 100 sten rundt om i byen.

1 af 2

Hirtshals-borgere skriver historie med 100 sten

Stafet 100 er navnet på en anderledes byhistorie i Hirtshals. I forbindelse med byens 100 års jubilæum placerer 100 tilfældig valgte borgere en sten på et sted som betyder noget for dem. 

De første fem af de 100 sten er lagt i Hirtshals. Jane Christensen har lagt sten nummer fem på Leret ved Hirtshals Klint.

- Min sten ligger her, fordi det gennem hele mit liv er et sted, som har betydet meget for mig. Det er tæt på Fyret, havnen og havet, siger Jane Christensen. 

Samtidig med at stenene bliver lagt, så fortæller borgerne deres historie bag stedet på Hirtshals Byjubilæums facebookside. 

- Vi får en samtidsfortælling, og vi får fortalt historien af nulevende Hirtshals-borgere. Hvad det er for en by, som de bor i, og hvorfor de bor her, siger udviklingskonsulent i Hjørring Kommune, Dorte Reinholt. 

Sten nummer 4 kan ses ved Hirtshals Museum. Foto: Jesper Christiansen (Arkiv)

Jane Christensen fik stafetten fra Erik Jan Pedersen. Hans sten har nummer 4 og ligger inde i byen ved Hirtshals Museum.

- Jeg vil gerne, at folk sammenligner huset her med byen. Det gør ikke meget væsen af sig. Den er beskeden, men der er aktiviteter i gården, siger Erik Jan Pedersen. 

Jane Christensens sten på Leret er den sidste som er lagt ned. Hvor sten nummer 6 bliver placeret er endnu ikke offentliggjort, men stafetten er givet videre. 

Jane Christensens sten er den foreløbig sidste som er lagt. Stafetten er givet videre. Foto: Jesper Christiansen

02:16

Som en del af byens jubilæum placeres 100 sten rundt om i byen.

Luk video