LIGE NU:

Hjørring: Brüel Systems vinder Eksportforeningens pris

Det er især Brüel Systems store eksportvækst og fokus på innovation, som er årsag til at virksomheden får prisen.

På blot tre år har den nordjyske eksportvirksomhed vendt svingende resultater til en overskudsforretning, og har i 2017 en øget eksportomsætning på 33 procent. Det er en af grundene til, at virksomheden nu får Eksportforeningens pris.

Prisen Danish Exporter of the Year blev uddelt tirsdag eftermiddag på virksomheden i Hjørring.

Brüel Systems, der leverer industrielle vaskemaskineanlæg til det globale marked, præsterede fra 2015-2016 en eksportvækst på 100 procent og yderligere 33 procent i 2017. Omsætningen ligger nu på 160 millioner kroner.

- Det glæder mig utrolig meget, at vi vinder prisen, fordi den forandringsproces, vi har været igennem de seneste tre år, nu bærer frugt. Vores medarbejdere har fra opstarten udvist et unikt engagement, da ingen har været i tvivl om Brüel Systems potentiale på verdensmarkedet, og det skyldes dem, at vi nu kan fejre denne succes, siger direktør i Brüel Systems, Kurt Bech Christensen.

quote Vi skal vækste, for virksomheder, der ikke vækster, dør langsomt

Kurt Bech Christensen, direktør, Brüel Systems

Eksportforeningen uddeler prisen til en af sine medlemsvirksomheder for at sætte fokus på danske virksomheder, der yder en ekstraordinær indsats inden for eksport.

- Den utrolige rejse er imponerende og et flot bevis på en mindre dansk eksportvirksomhed ved hjælp af klart fokus på kunden og en høj grad af innovation har skabt en vaskeægte eksportsucces. Virksomhedens anlæg bidrager desuden til at øge fødevaresikkerheden og nedsætte vand- og elforbrug hos kunderne, og er dermed et eksempel på, hvad danske virksomheder kan bidrage med på den globale scene, udtaler Ulrik Dahl fra Eksportforeningen.

Ifølge Brüel Systems er opskriften på succesen et benhårdt fokus på kunderne, udvalgte brancher og en holdindsats.

- Vi har præsteret meget store vækstrater de seneste tre år, og træerne vokser ikke ind i himlen. Vores mål er en fortsat og kontrolleret vækst. Vi skal vækste, for virksomheder, der ikke vækster, dør langsomt. Målet er at nå 250 millioner kroner i omsætning i 2021, og det betyder, at vi skal vækste med et mindre tocifret millionbeløb hvert år, siger Kurt Bech Christensen fra Brüel Systems.