Foto: Per Frank Paulsen

Hjørring fornyer partneraftale: Dansk Byggeri og EUC Nord skal fortsat skabe lærepladser

Hjørring Kommune har genforhandlet partneraftalen med Dansk Byggeri og EUC Nord. Derfor fortsætter de med at skabe lærepladser til alle, der vil uddanne sig til håndværker, og vise eleverne i folkeskolen, alle de muligheder en erhvervsuddannelse giver.

Hjørring Kommune fornyer deres partner aftale med EUC Nord og Dansk Byggeri for en periode på tre år.

Siden maj 2014 har Hjørring Kommune, EUC Nord og Dansk Byggeri Nordjylland samarbejdet om at finde lærepladser til alle unge i kommunen, der gerne vil uddanne sig til håndværker. Også i folkeskolerne har der været fokus på, at en erhvervsuddannelse giver lige så mange muligheder som en gymnasial uddannelse.

- Det er den bedste anbefaling man kan få, at alle parter ønsker at fortsætte samarbejdet. Det er fordi, det virker. Vi har haft et rigtig godt samarbejde, og da vi ved, at vi kommer til at få brug for flere unge med en erhvervsuddannelse, så glæder det mig rigtig meget, at samarbejdet i regi af vores partnerskabsaftaler kan være med til at åbne flere unges øjne for erhvervsuddannelserne og samtidig hjælpe dem med en læreplads, siger formand for Dansk Byggeri Nordjylland, Ole Bæk Pedersen.

42 kommuner i Danmark har indgået en partnerskabsaftale med Dansk Byggeri. I Nordjylland gælder det ud over Hjørring også Thisted, Frederikshavn, Brønderslev, Morsø og Vesthimmerland kommuner. Senest har også Thisted Kommune fornyet deres partnerskabsaftale med Dansk Byggeri Nordjylland.