02:31

Foto: Per Frank Paulsen

1 af 2

Hjørring Kommune stævnes af borger: Attraktiv strandret ved Løkken givet videre

Det er attraktivt at have en strandret i Løkken. Nu beskylder en borger Hjørring Kommune for uretmæssigt at have taget strandretten til et badehus fra ham i forbindelse med en konkurs.

Fritz Bredvig mistede på én gang badehus og strandretten til huset på Løkken strand, da han for nylig kom under konkurs. Selve badehuset står lige nu til overvintring på en mark udenfor Løkken. Det blev solgt for 6.000 kroner i konkursboet, men det største problem er ikke at finde 70.000 kroner til et nyt hus.

- De penge kan familien nok finde, men vi har jo ikke et sted at placere et hus på stranden, for vi har mistet strandretten, som jeg har haft sammen med mine søskende, siden vi arvede huset efter vores mors død i 1963, siger Fritz Bredvig.

Strandretten er i princippet uvurderlig, så vi kræver, at Fritz Bredvig bliver genindsat i den strandret, der har været i familiens besiddelse i 54 år

Christian Lund Agerbæk, Fritz Bredvigs advokat

Fritz Bredvig anklager Hjørring Kommune for at have handlet ulovligt, da den hurtigt gav strandretten videre til konkursboet. Hans advokat kræver strandretten tilbage, for den lå på et attraktivt sted tæt ved molen og nedkørslen til stranden.

Lang venteliste

- Strandretten er i princippet uvurderlig, så vi kræver, at Fritz Bredvig bliver genindsat i den strandret, der har været i familiens besiddelse i 54 år. 317 mennesker står på venteliste til en strandret i Løkken. Nummer et på listen lige nu har for eksempel ventet siden 1985. Den her strandret er unik, og det ligger i administrationsgrundlaget, at man slet ikke kan overdrage de her strandretter til nogen, siger Christian Lund Agerbæk, advokat i Advodan i Aalborg.

Hjørring Kommune bliver blandt andet stævnet, fordi den ikke har hørt modparten.

Det er helt simpelt. Vi vil gerne have strandret nummer 472 tilbage, præcis der, hvor vi har været siden 1963

Fritz Bredvig, Løkken

- Der skulle have været en partshøring og vejledning om klagemuligheder, men man har overhovedet ikke rettet henvendelse til Fritz Bredvig om, at man nu vil ophæve den her strandret. Kommunen burde også have undersøgt, om der var nogen økonomisk risiko i at lade Fritz Bredvig beholde strandretten. Der er ingen risiko, for Bredvig-familien har i 54 år til tiden betalt de 2.149 kroner årligt, som en strandret koster, siger advokat Christian Lund Agerbæk.

  Foto: Per Frank Paulsen

Hjørrings borgmester, Arne Boelt (S), siger til TV2Nord, at det er i orden med en stævning.

- Hvis vi har lavet en fejl og hvis vi skulle have haft en partshøring, så er det den måde, vi kan få det afklaret på. Mine folk siger stadigvæk det, de plejer, og at de handler, som de plejer at gøre, og så er der måske ikke andre veje end at få det afklaret i retten, siger borgmester Arne Boelt.

Vil have strandret nummer 472 tilbage

For Fritz Bredvig er der kun en løsning.

- Det er helt simpelt. Vi vil gerne have strandret nummer 472 tilbage, præcis der, hvor vi har været siden 1963. Vi kan ikke acceptere en løsning, der indebærer, at vi bliver forvist til en strandret flere kilometer væk fra vores gamle plads, siger Fritz Bredvig.

Arne Boelt ved ikke, om det krav kan opfyldes, hvis kommunen skulle gå hen og tabe en eventuel retssag.

- Men vi vil da gøre, hvad vi kan. Vi plejer at være gode til at have dialog med folk, så lad os nu se, om ikke vi løser det, hvis det kommer dertil, siger Hjørring-borgmesteren.

02:43

Kommunen stævnes for uretmæssigt at have taget strandret fra Løkken-borger

Luk video