Foto: Hjørring Revyen

04:29

Hjørring Revyen vader i succes. Selvom den spiller fire uger endnu, så er stort set alle 16.000 billetter udsolgt. Anmelderne har rost revyen til skyerne, og nu er den også nomineret til tre priser. Succesen tilskrives blandt andet en kendt skuespiller, der ellers ikke har spillet revy de sidste 29 år.

1 af 2

Hjørring Revyen nomineret til tre revypriser

Hjørring Revyen er nomineret i kategorierne "Årets Revy", "Årets Komponist" og "Årets Revykunstner".

Folkene bag Hjørring Revyen har stor grund til at hæve armene i vejret. Revyen har nu kørt på Vendsyssel Teater siden 16. juni og trækker stadig fulde huse.

Men det er ikke kun publikum, der er vilde med årets Hjørring Revyen. Det er anmelderne også, og derfor er revyen nu blevet indstillet til tre priser ved Revyernes Revy på Dyrehavsbakken i København. 

Hjørring Revyen er nomineret som "Årets Revy" sammen med Dragsholm Revyen og Nykøbing Falster Revyen. 

- Vi er utroligt stolte over at blive nomineret som årets revy. Vi har i år arbejdet benhårdt på at lave en anderledes revy med mange forskellige elementer, men med det samme omdrejningspunkt som altid, nemlig galskab, satire, poesi og musikalitet. Revyen er rigtig godt pakket ind i Kirsten Brinks smukke scenografi i den store sal på Vendsyssel Teater - og i år spiller det hele bare super godt sammen, siger revydirektør for Hjørring Revyen Henrik Andersen.

Han er selv indstillet som Årets Komponist - en pris, han har vundet tre gange før. De øvrige nominerede er Christian Berg fra Ganløse Revyen og Mickey Pless fra Nykøbing Falster Revyen.

  Foto: Mogens Jørgensen

Preben Kristensen nomineret til Årets Dirch

Preben Kristensen, der medvirker i Hjørring Revyen, er indehaver af den tredje indstilling. Han er nomineret til Årets Dirch - Årets Revykunstner.

- Preben er en fabelagtig skuespiller, der kan det hele. Hans medvirken i årets revy har været en gave på alle måder. Hans enorme erfaring, hans timing og musikalitet kender vi jo alle, og så har han jo tre fantastiske medspillere på scenen, siger Henrik Andersen og fortsætter. 

- Men jeg glæder mig virkelig på hans vegne - jeg ved, han har været spændt på at skulle lave revy for første gang i 29 år.

De øvrige nominerede er Susanne Breunin fra Dragsholm Revyen og Henrik Kofoed, der har været med i Nykøbing Falster Revyen.

Hjørring Revyen spiller frem til lørdag den 3. august. Der er prisuddeling til Revyernes Revy i København den 11. august.

  Foto: Mogens Jørgensen