LIGE NU:

Hjørring skal være fri for heliumballoner

Det kan være slut med at sende balloner til vejrs ved festlige lejligheder i Hjørring.

Heliumballoner ser flotte ud, når de flyver til vejrs, men ballonerne kan have konsekvenser for dyr og natur. Derfor har Teknik- og Miljøudvalget i Hjørring Kommune valgt at foreslå byrådet at forbyde heliumballoner til kommunale arrangementer.

- Det er vigtigt, at vi gør noget, for vi har et ansvar som kommune for at sikre, at naturen ikke forurenes, siger Laila Zielke (S) fra Teknik- og Miljøudvalget. Hun er medlem af KIMO (Kommunernes Internationale Miljøorganisation), og det er hende, der har stillet forslaget til udvalget. 

Problemet med heliumballoner er, at  ballonerne bliver spredt i mange stykker, når de sprænger. Stykkerne daler til jorden, og herefter kan de blive spist af dyr. Plasticen fra ballonerne kan også ende i havet, hvor fisk og fugle kan spise det. 

Forbud i flere kommuner

Onsdag var der møde i Hjørring Kommunes Teknik- og Miljøudvalg, hvor sagen blev drøftet. Udvalget blev enige om at gå videre med forslaget til byrådet. 

Hvis forbuddet mod heliumballoner vedtages, så skal det kun gælde i kommunalt regi. Det vil sige, at borgere og private firmaer og arrangører stadig kan sende heliumballoner op, hvis de har lyst. 

Hjørring Kommune er den første nordjyske kommune med et forbud mod heliumballoner. Kommunen tilslutter sig med forbuddet en række kommuner i Danmark og Norge, som allerede har forbudt heliumballoner. 

Teknik- og Miljøudvalget har indstillet forslaget til byrådet, som skal stemme om det til næste byrådsmøde den 28. november:

- Jeg håber, det bliver vedtaget, og det regner jeg også med, siger Laila Zielke (S) fra Teknik- og Miljøudvalget.  

jj

Her er overblikket: Det genåbner onsdag

fisk

Corona hos Thorfisk: Fabrikken midlertidig lukket ned

tog

play Farvel til direkte tog til Vendsyssel vækker kritik: - Vi har lige så meget ret til landsdækkende transport

120417 værtshus øl

play Barer og værtshuse genåbner: - Jeg glæder mig ekstremt

jj

Her er overblikket: Det genåbner onsdag

fisk

Corona hos Thorfisk: Fabrikken midlertidig lukket ned

Til forsiden

Til forsiden