LIGE NU:

Hjørrings børn og unge skal involveres i kulturlivet

Hjørring vil have byens børn og unge til at engagere sig mere i kulturlivet. Derfor skal børnene og de unge lave to teaterforestillinger med hjælp fra blandt andet skuespiller og forfatter Lars Ditlev Johansen og musiker Viggo Steincke.

Mandag starter det nye projekt ”3 kulturer med ét smæk” i Hjørring, som skal være med til at engagere børn og unge i byens kulturliv. Med projektet vil man motivere børnene og de unge til at deltage i kulturlivet igennem et samarbejde mellem kulturinstitutioner og uddannelsesinstitutioner.

Det er pædagoguddannelsen og natur- og kulturformidlingsuddannelsen på University College Nordjylland, som står bag initiativet. I løbet af de næste tre uger skal elever på Nordvestskolen og børn fra Børnehuset Multiverset udvikle to teaterforestillinger, som skal opføres fredag den 17. juni.

Børnene og de unge får hjælp fra blandt andet skuespiller og forfatter Lars Ditlev Johansen, musiker Viggo Steincke og studerende fra University College Nordjylland til at lave teaterforestillingerne. Projektet bliver lavet i samarbejde med Vendsyssel Kunstmuseum, Vendsyssel Teater og Vendsyssel Historiske Museum.

Formålet med projektet er at finde ud af, hvordan man bedst kan få børn og unge med i publikumsinvolverende pædagogik, som en teaterforestilling er. Derudover vil man finde ud af, hvordan daginstitutioner og skolefritidsordninger kan samarbejde med kulturinstitutioner, så børnene lettere får adgang til dem.