Hvad skal der ske efter 9. klasse? Elever i Hjørring Kommune har fremtiden på skoleskemaet

For 14 dage siden vedtog byrådet i Hjørring en nye ungestrategi. Rent praktisk blev de første øvelser af den sat i gang allerede mandag.

En stor andel af de 15 til 29 årige er ikke i gang med uddannelse eller er i arbejde. På landsplan drejer det sig om cirka 15 procent. Og det vil de nu gøre noget ved i Hjørring Kommune. 

For 14 dage siden vedtog byrådet en såkaldt ungestrategi, der skal hjælpe unge i gang. Og den bliver allerede sat i værk nu. 

For eleverne på Sindal Skole har denne uge fremtiden på skoleskemaet. De skal gøres klogere på, hvilke muligheder de har, når de er færdige i 9. klasse. 

- Der er rigtig mange ting, som man kan lave, så det er svært at vælge, fortæller Andreas Mellergaard Rømer, der går i 7. klasse. 

- Der er så mange valgmuligheder, så man er lidt bange for at vælge det forkerte, fortæller Sara Harritsø Hansen, der også går i 7. klasse i Sindal. 

Nu skal valgmulighederne kortlægges, og det gøres med forskellige øvelser i klasselokalet. 

- Først havde de sådan et konkurrenceløb om, hvor mange uddannelser de egentlig kendte, og bagefter har de så skulle finde ud af, hvilke kompetencer man skulle have for at varetage de jobs, fortæller Lene Peilicke, der er lærer på skolen. 

Og det er rart med et større overblik. 

- Jeg synes, at det er meget spændende, for nu har jeg ikke tænkt over det, så man sætter lige hjernen i gang med hvad man sådan kan være og hvilke muligheder, der er, fortæller Sara Harritsø Hansen, der bakkes op af Andreas Mellergaard Rømer:

- Det er meget dejligt at vide, hvad man kan efter, man går ud af niende klasse. Så det ikke er helt uvist, og man ved lidt om det, fortæller han. 

I løbet af ugen skal eleverne også på virksomhedsbesøg hos Føtex i Hjørring og på Hirtshals Havn. 


Seneste nyt

fra Nordjylland