02:30

På Gammel Klitgaard camping ved Løkken blev der her i weekenden afholdt ridestævne for islandske heste. Stævnet er vokset stødt år for år og det handler ikke kun om at have det sjovt, det handler også om at samle penge ind til et godt formål.

Islændere samler ind til en god sag

For femte år i træk samler ridestævnet ved Gl. Klitgaard Camping ind til Kræftens Bekæmpelse.

104 deltagere stillede i år til start til ridestævnet for islænderheste. Stævnet er arrangeret af Gl. Klitgaard Camping og Bjarmi Isheste og alt overskuddet går til Kræftens Bekæmpelse.

- Der kommer flere og flere ryttere og længere fra end normalt. Så det vokser og folk synes, det er sjovt, fortæller Helle Kallmayer, som arrangerer stævnet og er indehaver af Gl. Klitgaard Camping.

De begyndte at afholde stævnet for fem år siden. Første gang samlede de 30.000 ind, og sidste år var det fordoblet med 64.000 kroner. I år håber de at samle endnu flere penge ind.

- Det håber vi bare, det er klart vores mål, siger Helle Kallmayer.

Stævnet har da også været velbesøgt i år, og de mange deltagere dyster i flere forskellige gangarter, som de islandske heste mestrer.

Søndag skulle omkring 45 heste, som havde kvalificeret sig til finalen afgøre, hvem der var bedst.

De nåede desværre ikke at afholde dem alle, da regnen satte en stopper for det. Det var for farligt for ryttere og heste at ride på banen, som var drivvåd.

Derfor beholdte deltagerne deres pladser fra kvalifikationen.