00:31

02:36

Den ene tun er større end den, der for tre uger siden blev solg på en fiskeauktion i Hanstholm for 125.000 kr.

Foto: Steen Hjulskov

Foto: Steen Hjulskov

Et par sjældne gæster i Hirtshals. Foto: Steen Hjulskov

1 af 5

To kæmpe tun fanget ved Hirtshals – uvist om de må sælges

To store tunfisk er blevet fanget i Skagerrak og kommet ind på fiskeauktionen i Hirtshals. Men de er muligvis ikke fanget efter reglerne.

Det er to store krabater, der lige nu ligger i fiskeauktionen i Hirtshals. De to tunfisk vejer henholdsvis 221,50 kilo og 175,10 kilo.

De er blevet fanget af to svenske fiskere 20 sømil nord for Hirtshals med flydetrawl. Men ifølge auktionsmester Karsten Brovn Pedersen er det uvist, om tunfiskene overhovedet kommer på auktion.

To tunfisk på henholdsvis 221,50 kilo og 175,10 kilo fanget i Skagerrak. Foto: Steen Hjulskov

Nu skal de danske og svenske fiskerimyndigheder og EU tage stilling til, om de her tun må sælges på auktion

Karsten Brovn Pedersen, auktionsmester, Fiskeauktion Nord i Hirtshals.

- De er måske ikke fanget på lovlig vis, fordi det her kan regnes som deres hovedfangst. Så nu skal de danske og svenske fiskerimyndigheder og EU tage stilling til, om de her tun må sælges på auktion, siger Karsten Brovn Pedersen fra Fiskeauktion Nord i Hirtshals.

De to svenske fiskere havde ikke anden fangst med ind. De var ellers ude at fiske efter sild, men havde altså ingen sild i nettet, da de kom til Hirtshals.

Tun er ikke en ulovlig bifangst, men fordi de to fiskere ikke havde fanget andet, var tunfiskene en hovedfangst, og dermed muligvis ikke fanget efter reglerne.

Tunfisk er kendt for gå på auktioner for betydelige summer. Karsten Brovn Pedersen regner med, at de her to tun kan indbringe cirka 60.000 kroner i alt.

- Fordi nyhedens interesse har lagt sig, så tror jeg ikke, at de kan indbringe mere end 60.000 kroner på auktion, siger auktionsmesteren.

Nu ligger de to store fisk og venter inde i auktionen. Hvis myndighederne giver lov, kan de komme på auktion i Hirtshals i morgen tidlig. 

TV2 Nord har forsøgt at få en kommentar fra den svenske skipper, men det er ikke lykkedes.

Tun er sjældne gæster på auktionen i Hirtshals. Foto: Steen Hjulskov