Foto: TV2/Nord

Karl Bornhøft vil igen i Folketinget

SF'eren Karl Bornhøft genopstiller nu til Folketingsvalget, efter han har holdt to års pause fra landspolitikken.

På et møde hos SF i Hjørring er Karl Bornhøft blevet valgt som folketingskandidat. Karl Bornhøft har siddet i Folketinget af flere omgange, og senest som vikar for Pernille Vigsø Bagge i to måneder i 2014. Nu vil han gerne tilbage til landspolitikken.

- Når man nu en gang er bidt af politik, så er det ikke noget, man slipper. Jeg har savnet at være med i politik på den måde, så når der er brug for mig, og nogle mener at det er mig, der kan udfylde den rolle, så vil jeg gerne det, siger Karl Bornhøft (SF).

Den garvede SF’er sad i en årrække i Nordjyllands Amtsråd, hvor han fra 1998-2006 var formand for Sundhedsudvalget. Han har været mange år i kommunalpolitik i Hjørring, og blev i 2007 valgt til Folketinget. Her var han medlem indtil 2011. To gange efterfølgende har han vikarieret på Christiansborg for Pernille Vigsø Bagge.

- Bestyrelsen er begejstret for Karls beslutning om at vende tilbage til aktiv politik. At Karls kandidatur falder sammen med Villy Søvndals i det sønderjyske er en tilfældighed, men begge dele er en markant styrkelse af SF, siger formand for SF-Hjørring Jørgen Bing.

Karl Bornhøft har ved siden af sit politiske arbejdet været beskæftiget som postbud, og for halvandet år siden blev han folkepensionist.

67-årige Bornhøft afløser Frank Tronborg, der ikke ønskede at genopstille som folketingskandidat.

- Jeg er indstillet på at give den skalle for at komme ovenpå med SF igen. Når man er i politik og opdager, hvor intenst det er, og hvilken betydning det har, så slipper man det ikke lige igen. Så når der er brug for det, så er man der igen, siger Karl Bornhøft.

Her kan du se et indslag om Karl Bornhøft fra 2014, da han gjorde comeback i Folketinget.

02:59 Luk video