Foto: Mogens Jørgensen

Kinesisk storby rykker ind i Hjørring

Den kinesiske storby Changchun indvier på mandag deres repræsentationskontor i Danmark i den gamle Amtmandsbolig i Hjørring i tæt samarbejde med Hjørring ErhvervsCenter.

Kineserne kommer.

En sætning man har hørt i mange år, og i Hjørring er det nu blevet en realitet.

Den kinesiske storby Changchun indvier i dag, mandag, deres repræsentationskontor i Danmark, som kommer til at høre hjemme i Hjørring.

Indvielsen finder sted med deltagelse af en delegation fra Changchun, som bliver taget i mod af borgmester i Hjørring, Arne Boelt (S). Den kinesiske delegation ledes af Qian Wancheng, der er komitépræsident for Changchun kommunes folkekongres.

00:39

Interview med Arne Boelt (S) Foto: Mogens Jørgensen

Luk video

Åbningen af Changchuns repræsentation i Danmark er den foreløbige kulmination på flere års stadigt tættere kontakter mellem Changchun og Hjørring.

Den kinesisk-danske relations mest markante resultat hidtil på erhvervsområdet har været et projekt med Hjørring Vandselskab som formidler. Projektet har ført til, at en række danske virksomheder nu arbejder med at løse problemer omkring vandforsyningen i Changchun.

Changchun ligger i det nordøstlige Kina. Den er hovedbyen i provinsen Jilin, der har cirka 7,5 mio. indbyggere. Changchun er Kinas største producent af automobiler. Andre vigtige produktionsområder er landbrugsprodukter, biotek, byggematerialer og energi.

01:06

Foto: Mogens Jørgensen

Luk video