Foto: Hans Christian Lauritzen

Københavnsk elefant har fundet nyt hjem ved Børglum Kloster

En fem meter høj og 10 meter lang elefant er torsdag blevet sat op ved Børglum Kloster som del af en stor kunstudstilling i påsken.

Umiddelbart har det måske været lidt svært at se, at der torsdag er flyttet en fem meter høj og 10 meter lang elefant ind på Børglum Kloster. Men det er ikke desto mindre, hvad der er sket.

Den københavnske elefant, som er en skulptur skabt af kunstneren Bernhard Lipsøe, har tidligere stået i Københavns Zoo, skal nu være del af en stor kunstudstilling på Børglum Kloster. Elefanten blev nødt til at finde nye jagtmarker, da Zoologisk Have først på året skulle lave det nye pandahus, hvor elefanten stod.

Elefanten er skabt af store rør, og det tog lidt tid, fra rørene var pakket ud, før man kunne se, hvad det skulle forestille. Men en elefant blev det ikke desto mindre, og dens "far" Bernhard Lipsøe var med på klosteret for at sikre sig, at alt blev rigtigt samlet.

Den store skulptur kan opleves fra lørdag den 24. marts og frem til den 2. april. Også andre eksotiske dyreskulpturer af Bernhard Lipsøe vil kunne opleves udstillingen, hvor Kirsten Tofte Jensen er det helt store navn med både skulpturer og tegninger. 

  Foto: Hans Christian Lauritzen