Kontanthjælp: Minister inspireret af Hjørring-model

00:22

Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard (Socialdemokratiet) var i dag på besøg på jobcentret i Hjørring for at høre mere om kommunens strategi over for ledige.

Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard (Socialdemokratiet) er imponeret af Hjørring Kommunes indsat for at få kontanthjælpsmodtagere i job.

I Hjørring Kommune har en særlig indsats over for kontanthjælpsmodtagere fået 1.000 mennesker i job.

Derfor var beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard i dag på besøg på jobcentret for at høre mere om kommunens strategi over for ledige. Jobcentret har stor succes med en målrettet indsats, hvor sagsbehandlerne har mere tid til den enkelte borger, og hvor de ledige kan få tilbudt individuel støtte. Ministeren vil nu se på, om man kan lave lignende tiltag i resten af landet.

- Jeg synes, at jeg har fået et meget godt indblik i, hvor meget det egentlig har krævet at turde at foretage de investeringer i de langtidsledige. Og jeg synes, det er inspirerende, og jeg synes, det er noget, som vi i regeringen kan lære meget af, og andre kommuner kan lære meget af, siger beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard.

 

00:34 Luk video

Forsiden lige nu