Seneste nyt:

Kortslutning efterlod 1300 hjem i mørke

En kortslutning på en transformatorstation i Ilbro uden for Hjørring betød søndag eftermiddag at mange borgere var uden strøm.

En kortslutning på en transformatorstation i Ilbro uden for Hjørring betød søndag eftermiddag at borgere i Hjørring-bydelen Bagterp samt borgere i Hæstrup og selve Ilbro var uden strøm i omkring en time. Det oplyser driftsvagten ved Nord Energi Net.

Klokken 16.45 havde han ikke et overblik over hvor mange kunder, der var berørt af afbrydelsen, men via Nord energi Nets hjemmeside fremgår det at lige knap 1300 hustande har været ramt.

Strømmen gik klokken 14.45 og i Hæstrup, hvor borgerne var de første til at få strømmen tilbage, var der først lys i lamperne igen klokken 15.37. I Bagterp i Hjørring var strømmen tilbage klokken 15.50 og klokken 16.45 venter de sidste kunder i Ilbro stadig på at de kan sætte aftensmaden i ovnen. Her forventer driftsvagten at strømmen er tilbage inden 17.15.

Det var en såkaldt muffe, der kortsluttede på transformatorstationen i Ilbro. Stationen er sidste led i omdannelsen af strøm, der gør spændingen lav nok til at forbrugerne kan bruge den.