LIGE NU:

Kun de heldigste kommer på sommerferie

Dansk Folkehjælp oplever et hastigt stigende antal ansøgninger fra socialt udsatte familier, som gerne vil på sommerferie. Mange får dog afslag.

Sofie på syv år, Lucas-Emil på tre år og enlig mor Nanna Hjarbæk fra Sindal er på en ugelang sommerferie med Dansk Folkehjælp i et feriecenter ved Hanstholm, hvorfra de kommer på forskelige udflugter. I dag er det Nordsø Akvariet i Nørre Vorupør.

- Det lyder spændende. Jeg glæder mig til at se hvordan alle fiskene ser ud, siger Sofie Hjarbæk Nielsen på ind i Nordsø Akvariet.

Sommerferien betalt af Dansk Folkehjælp falder på et tørt sted for familien Hjarbæk. Mor er på kontanthjælp.

- Alternativt skulle vi bare have siddet hjemme i haven hos morfar og mormor, eller have fundet nogle legepladser rundt omkring, siger Nanna Hjarbæk.

Familien Hjarbæk er heldig. Ud af 27 socialt udsatte familier i Hjørring Kommune, som har søgt om at komme på sommerferie, er det kun de 19 mest trængende som har fået lov at komme af sted.

- På landsplan har vi måttet sige nej til ni ud af 10 familier. Der er rigtigt mange, som har søgt, og problemet bliver større og større år for år, siger, Jette Videnkjær, der er lokalformand for Dansk Folkehjælp i Hjørring.

Over hele landet sender Dansk Folkehjælp i år 500 børn på sommerferie. Behovet er altså langt større, så mor Nanna Hjarbæk føler sig heldig at være blandt de få udvalgte, når nu hun er er havnet i den situation hun er.

- Vi bliver skåret mere og mere i kontanthjælpen, så det betyder rigtig meget at kunne komme på en uges sommerferie, siger Nanna Hjarbæk.

- Det er rigtig dejligt at få nogen nye venner, som jeg kan lege med mens vi er på sommerferie, siger Sofie Hajrbæk Nielsen.

Sofie, hendes lillebror, og 29 andre børn fra Hjørring Kommune er på sommerferie fra lørdag til lørdag.

Dansk Folkehjælp er landets største formidler af feriehjælp til socialt udsatte familier.