04:25

Grundejere ved Lønstrup har tyet til selvtægt for at sikre deres sommerhuse

Foto: Daniel Mikkelsen

Foto: Daniel Mikkelsen

1 af 3

Kystdirektoratet overvejer reaktion på selvtægt

Kystdirektoratet ved endnu ikke, hvordan de vil reagere på sagen om ulovlig kystsikring ved Lønstrup.

Det er endnu uvist, hvordan Kystdirektoratet vil reagere på sagen om ulovlig kystsikring på stranden syd for Lønstrup. Her har en gruppe grundejere i begyndelsen af denne uge fået anbragt en række store granitsten på et fredet område på stranden. Stenene skal sikre kysten, så havet ikke æder sig tættere på sommerhusene.

- Vi er opmærksomme på sagen og er lige nu ved at se på, hvordan vi skal reagere på den. Jeg kan i hvert fald bekræfte, at der ikke er givet tilladelse til kystsikring i området, siger kommunikationsmedarbejder Jette Stensgaard fra Kystdirektoratet.

Hun fortæller, at Kystdirektoratet, som er myndighed på området, fik nys om sagen tirsdag eftermiddag.

- Vi fik en underretning fra Hjørring Kommune og bad med det samme entreprenøren om at stoppe arbejdet. Det er sket, siger Jette Stensgaard.

Formanden for Teknik- og Miljøudvalget i Hjørring Kommune, Ole Ørnbøl, er rasende over, at grundejerne har grebet til selvtægt for at sikre kysten. Han siger til TV2 Nord, at han håber, grundejerne bliver politianmeldt for deres handlingerne. Om det bliver tilfældet, kan Kystdirektoratet ikke sige.

- Det er for tidligt at sige endnu. Vi ser på sagen og kommer med en udmelding på et senere tidspunkt, siger Jette Stensgaard.